DEMISIE din USB din cauza lui Nicușor Dan: Îmi pare rău

Nicusor Dan
Nicusor Dan

Dumitru Dobrev, consilierul care a votat în locul lui Nicușor Dan la ultima ședință de Consiliu General al Municipiului București, și-a dat demisia.

"Luni dimineață îmi depun demisia din funcția de consilier general în CGMB.

Îmi pare foarte rău că am afectat imaginea USB şi le cer încă o dată scuze colegilor mei pentru cele întâmplate.

De asemenea, luni îmi voi prezenta în scris demisia din funcția de vicepreşedinte USB şi de preşedinte al filialei USB Sector 4.

Le mulțumesc tuturor celor care mi-au trimis mesaje de susținere zilele acestea. Nu e puțin lucru să ştii care-ți sunt prietenii "de vreme rea"", a transmis Dumitru Dobrev.

[citeste si]

Înainte de a face acest anunț, Dumitru Dobrev a explicat care a fost contextul în care a votat și pentru Nicușor Dan.

"Spre sfârşitul şedinței de consiliu de joia trecută, se votau membrii consiliilor de administratie de la diverse instituții, în special spitale. Trecuse faza votului secret (pentru nominalizații in CA) şi acum trebuiau votate hotărârile ca atare, prin urmare, un vot formal. Conveniserăm în USB că votăm pentru. La momentul respectiv, Nicuşor ieşise pentru câteva minute din sală, iar votul nu se inchidea, în sensul că în sistemul electronic de vot apăreau 49 de voturi din 50 de prezenți. De la prezidiu se făcea presiune că nu se închide votul.

Dintr-un mimetism prostesc, am făcut exact ce văzusem că face în dreapta mea o colegă consilier, de la un alt partid, care votase în locul cuiva de la prezidiu (poate se vede pe înregistrările oficiale, dacă sunt disponibile online). Nu mă scuz şi nu acuz. Trebuia să ştiu că "quod licet Jovi non licet bovi".

Îmi cer scuze colegilor mei şi simpatizanților USB pentru că am dat ocazia ca acest fapt să fie exploatat mediatic şi să vulnerabilizeze USB", a spus consilierul USR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel