DEMISIE de la vârful PNL. Cîmpeanu, în direct: Vă dau o veste, a ALES

foto pixabay/ Demisie
foto pixabay/ Demisie

Demisie de la vârful PNL. Un președinte apărea pe o listă pe care, conform legii, nu ar fi trebuit să fie. 

”Vă dau o veste. A renunțat la a mai fi președinte, și-a dat demisia. A ales, rămâne director.” a spus Sorin Cîmpeanu, la Digi24, despre liberalul Georgică Florian Vulpe, ce fusese ales în iunie în funcția de președinte al PNL Bârlad. 

Georgică Vulpe se afla în incompatibilitate, în lege scriind că un director de școală nu poate fi și președinte de partid. Ministrul Educației a anunțat că acesta va rămâne interimar până la organizarea unui concurs, în contextul noilor condiții. ”Legea este clară, nu-i dă dreptul ministrului să se implice în aceste numiri din sarcina Inspectoratului” a precizat Sorin Cîmpeanu. 

Din această situație, ministrul Educației a afirmat că a înțeles că liberalul își dorește foarte mult să fie director de școală, motiv pentru care a renunțat la funcția de vârf din partid. 

Scandalul a pornit după ce numele lui Georgică Vulpe, președinte al PNL Bârlad până astăzi, după cum anunță Sorin Cîmpeanu, a apărut pe lista Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, ca fiind numit în funcția de director interimar al Liceului Tehnologic “Petru Rareș”. 

Președintele PNL, ”demascat” de partenerii de la USR PLUS

Cazul a fost scos la iveală de către ”partenerii” de la USR PLUS, mai precis printr-o postare a lui Ștefan Pălărie. 

”Nu știu cu ce să încep mai repede, dar mi-am promis să iau câte un caz pe zi. Astăzi mi-a pus capac mesajul primit din teritoriu:

Azi a fost ședința la ISJ Vaslui - au schimbat 70% din directori cu membri PNL, nu au ținut cont că ești expert, dacă au fost 2 sau 3 dosare pt un post, l-au ales pe cel susținut de partid fără criterii de departajare. O bătaie de joc cum nu s a mai văzut, doar pt ca ei pot. E haos la nivel central iar ei fac ce vor în teritoriu. Pâna unde poate merge nedreptatea?La Bârlad, președintele PNL s-a numit puțin director la un liceu, ceea ce contravine cu art. 24 pct 5 din metodologie, unde scrie faptul că președintele și vicepreședintele unui partid politic nu pot fi directori. Tot domnul președinte PNL Bârlad a numit 5 directori profesori de la școala lui în alte unități școlare din oraș și din împrejurimi, că dacă tot e la putere de ce sa nu o facă, chiar dacă în unele școli au fost profesori care și-au depus dosar că vor să fie directori.” arată o parte a postării senatorului USR PLUS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel