Demisie Dăncilă. Dragnea, răspuns pentru Iohannis

Liviu Dragnea a oferit primul răspuns după ce președintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia premierului Viorica Dăncilă. 

"Doamna Dăncilă nu are de ce să-și dea demisia și are suportul nostru în continuare. Nu vreau să dau astfel de declarații în fața sediului DNA. Nu a fost nici un fel de secretomanie legat de vizita în Israel. Nu a fost nimic ascuns. A fost o solicitare în Biroul Permanent al Camerei, s-a aprobat în urma invitației din partea premierului israelian" a spus Liviu Dragnea. 

Totodată, întrebat de jurnaliști în legătură cu acuzațiile lui Victor Ponta, legat de vânzarea unor companii de stat, Dragnea a continuat:

"Categoric, nu. Victor Ponta a ajuns foarte jos. Jos de tot," a mai spus președintele PSD. 

Declarația președintelui Iohannis, de astăzi 

Reamintim că președintele Klaus Iohannis a cerut astăzi demisia premierului Viorica Dăncilă.

"Retrag încrederea doamnei Dăncilă. Nu face față poziției de prim ministru al României. Viorica Dăncilă transformă Guvernul într-o vulnerabilitate pentru România. Solicit public demisia", a zis președintele.

"Ar fi trebuit să am o întâlnire cu doamna Dăncilă. Dar nu schimbă cu nimic lucrurile pe care am intenționat să le transmit românilor. Întâlnirea urma să aibă ca temă centrală conflictul Guvernului cu BNR. Vreau să repet două lucruri: rolul BNR e unul foarte clar determinat. BNR nu poate să fie acaparat politic de PSD, trebuie să rămână independent. A doua chestiune: e de dorit ca politicile BNR-ului și Guvernului să fie într-o măsură corelate, asta înseamnă discutate. Am dorit să mediez între ei. Doamna Dăncilă nu a înțeles acest lucru. Se știe că este nevoie, în interesul României, nu altcuiva, de o consultare instituțională între premier și președinte. E nevoie ca autoritățile publice să colaboreze loial. Aceste nevoi ale statului nu au fost înțelese de doamna Dăncilă", a zis Klaus Iohannis.

[citeste si]


-se actualizează-

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel