Demisie cu răsunet din PSD. Victor Mocanu, prima declarație după plecarea din partid-exclusiv

După o istorie îndelungată în PSD, un senator a decis să demisioneze din partid.

Victor Mocanu și-a anunțat luni demisia din Grupul Social-Democrat. Gestul său vine după ce organizația Buzău a PSD i-a retras sprijinul politic săptămâna trecută. Așadar, de acum înainte va activa ca independent.

Contactat de DC News, Victor Mocanu a explicat, pe scurt, de ce a demisionat din PSD.

"Mi-am dat demisia din PSD din cauza diferențelor ireconciliabile de idei și de valori dintre mine și actuala conducere a organizației buzoiene", ne-a spus Victor Mocanu.

Politicianul nu a decis ce vrea să facă în continuare. A declarat că la momentul potrivit, va anunța pe ce proiect mizează.

"În legătură cu planurile mele politice, încă nu am luat nicio decizie. Voi anunța public pe ce proiect politic mizez, la momentul oportun", a adăugat Victor Mocanu pentru DC News.

În urmă cu câteva zile, senatorul explica pe larg motivele care l-au îndepărat de PSD după atâția ani.

"Am fost înştiinţat de unul dintre jurnaliştii buzoieni despre faptul că aş fi fost exclus de către domnul Ciolacu Marcel din PSD. Pentru că am fost rugat să prezint un punct de vedere, doresc să exprim în mod public, pe scurt, opinia mea. Dacă o asemenea informaţie (excluderea mea din PSD) are suport în realitate, atunci ea este, pentru oricine citeşte Statutul PSD, una nestatutară. Eu nu pot fi exclus de Organizaţia Municipală, ci această decizie poate fi luată de Comitetul Executiv Naţional. Dar acesta nu ar fi primul caz de interpretare poetică a Statutului în Republica lui Boşcodeală şi Ciolacu de la Buzău.

[citeste si]

Toate informaţiile aberante aruncate în presă sau vehiculate de Ciolacu şi ai săi la adresa mea în ultimele zile reprezintă un amalgam de minciuni şi non-sensuri pe care am evitat să le comentez. Spun despre toate acestea că nu sunt decât dovezi ale limitării şi îngustimii echipei de la conducerea PSD şi a colaboratorilor acestora din şi din alte partide prietene. Nu înţeleg de ce a trebuit ca Cioacu să apeleze la atâtea scheme complicate pentru a cere excluderea mea, atâta vreme cât putea folosi încă de la început declaraţiile mele în care am criticat public toate calităţile pe care le-a demonstrat acesta dintotdeauna: amatorism, slabă capacitate intelectuală, specializare în furt politic etc.

Îmi pare extrem de rău că PSD Buzău a ajuns să fie confiscat, din nou, de gaşca lui Boşcodeală, dar nu îmi va părea niciodată rău de ocazia pe care am avut-o de a lucra cu numeroşi oameni cu adevărat importanţi. În final, aduc la cunoştinţă publică faptul că doresc să scutesc PSD Buzău de încă un simulacru de vot şi îmi prezint demisia din acest partid, care va deveni efectivă odată cu înştiinţarea pe care o voi face în Senat", spunea Victor Mocanu.

Victor Mocanu a fost președinte al Consiliului Județean Buzău timp de două mandate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel