EXCLUSIV  Demisie Carmen Dan. Firea aplică strategia la care nimeni nu se gândește

Dragnea - Firea
Dragnea - Firea

Gabriela Firea folosește o strategie pe care puțini o anticipează, în contextul în care a cerut demisia ministrului Carmen Dan. 

"Faptul că Gabriela Firea a cerut demisia ministrului Carmen Dan nu semnifică neapărat tensiuni în PSD. Firea conștientizează că are de câștigat alegeri în București și nu-și poate permite să ostilizeze bucureștenii. Primarul Capitalei ține cont de faptul că timp de 20 de ani după  evenimentele din Piața Universității, PSD a pierdut alegerile în Capitală. Un lucru este cert: Carmen Dan nu va fi schimbată, dar Firea este preocupată de zona de populație unde segmentul pro Piața Victoriei este important," spune jurnalistul Val Vâcu. 

Semnalul este contrar a ceea ce cred mulți 

Jurnalistul Val Vâlcu spune de asemenea că semnalul dat de Firea se referă la faptul că este decisă să candideze din nou la alegerile pentru funcția de edil al Bucureștiului. 

"Mulți cred în mod eronat că decizia Gabrielei Firea de a cere demisia lui Carmen Dan este un semnal că vrea să candideze la alegerile prezidențiale. Dimpotrivă, preocuparea ei se îndreaptă către distanțarea de Jandarmerie, arată că este preocupată de a continua munca în București. Această acțiune de astăzi, din CEx, infirmă zvonurile că ea ar vrea să candideze la președinție. Este clar că nu este o fractură cu Dragnea, este în favoarea status quo-ului. Dacă ar fi avut planuri să candideze la anul la alegerile prezidențiale, nu s-ar fi poziționat astfel față de evenimentele din 10 august. Electoratul dur al PSD-ului și activul filialelor social-democrate sprijină în mod evident acțiunea Jandarmeriei. Este normal ca liderilor PSD să nu le pese pentru că ei nu au alegeri de câștigat în București," a încheiat Vâlcu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel