Delhaize (Mega Image)-Ahold, fuziune. Acțiunile, creștere puternică după furnizarea informației

Grupul belgian Delhaize, care are în România lanțul de supermarketuri Mega Image, ar fi în discuții cu grupul olandez Ahold pentru o fuziune. 

Informaţia a apărut în weekend în De Tijd şi L'Echo. Cele două publicații belgiene au transmis, citând persoane aproapiate situației, că discuțiile sunt în fază preliminară și nu s-a ajuns la discuții despre preț și structură, potrivit economica.net

Grupul pe care l-ar forma ar controla 4% din piaţa americană a magazinelor alimentare, potrivit analiştilor băncii franceze Natixis, şi vor fi prezenţi pe întreaga coastă de est. Ambele companii realizează circa 60% din vânzări în Statele Unite. La nivel european, compania formată în urma fuziunii ar deveni al patrulea mare retailer de alimente.

Creștere puternică a acțiunilor

Informația a adus o creștere puternică a acțiunilor celor două companii de retail. Acțiunile Delhaize au urcat cu până la 19%, la 86,06 euro/unitate, iar cele ale Ahold au crescut cu până la 10%, la 18,97 euro/unitate. Capitalizarea de piaţă a Delhaize a atins în acest fel 8,9 miliarde de euro, iar cea a grupul Ahold la 17 miliarde de euro.

Pe piaţa din România Delhaize este prezent cu retailerul Mega Image, cel mai mare lanț de supermarketuri din România. Rețeaua cuprinde 414 magazine. La sfârșitul lui 2014, directorul general al Mega Image anunța extinderea rețelei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel