Delgaz Grid, investiţie în modernizarea sistemului de distribuţie a energiei electrice în zona metropolitană Iaşi

Delgaz Grid anunţă finalizarea unui program de investiţii în valoare de aproximativ 9 milioane de lei pentru dezvoltarea sistemului de distribuţie a energiei electrice din zona metropolitană Iaşi.

Potrivit companiei, în cadrul lucrărilor care au demarat în primăvara anului trecut, au fost realizaţi circa 23 km de reţea electrică subterană de medie tensiune. Programul de investiţie s-a desfăşurat în etape. Astfel, au fost realizate noi conexiuni între staţiile de transformare Galata şi Manta Roşie din municipiul Iaşi şi zonele Valea Adâncă, Miroslava, Lunca Cetăţuii şi Bucium.

De asemenea, au fost interconectate posturi de transformare şi echipamente din localităţile Lunca Cetăţuii, Valea Adâncă, Ezăreni şi Horpaz. Numai în staţia de transformare Galata au fost realizate lucrări de modernizare şi dezvoltare în valoare de circa 1,3 milioane lei. Conform Delgaz Grid, ultima etapă a investiţiei a fost finalizată recent şi a inclus lucrări în valoare de peste 2,2 milioane de lei în cadrul cărora a fost montată o reţea subterană de medie tensiune în lungime de aproximativ 8 km între staţia de transformare Galata şi posturile de transformare din Lunca Cetăţuii.

'Prin realizarea acestor investiţii, va creşte semnificativ capacitatea de racordare de noi consumatori, îmbunătăţind în acelaşi timp şi siguranţa în alimentarea cu energie electrică. Delgaz Grid este preocupată permanent de îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite clienţilor, iar în acest sens analizăm în continuare şi alte lucrări, corelate cu planurile urbanistice, pentru dezvoltarea sistemului de distribuţie a energiei electrice din zona metropolitană Iaşi', se arată în comunicatul companiei.

Delgaz Grid, compania de distribuţie din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de circa 22.650 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Timiş, Arad, Bihor, Caraş-Severin, Hunedoara, Mureş, Sibiu, Alba, Harghita, Iaşi, Botoşani, Vaslui, Suceava, Neamţ şi Bacău) şi o reţea de electricitate de peste 81.500 km în şase judeţe din Moldova (Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui). De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit circa 1,6 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de două miliarde de euro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel