Deja sunt anunțate creșteri de taxe și impozite pentru 2025! Urmează prăpădul? Economistul Negrescu o spune direct: Este incapabil!

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Analistul economic Adrian Negrescu a vorbit despre creșterea de taxe și impozite pe care ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat-o pentru anul viitor.

Analistul economic Adrian Negrescu a comentat afirmația ministrului de Finanțe, Marcel Boloș, cu privire la creșterea taxelor și impozitelor de anul viitor, dar și ”dubla garanție, fiscală și de ordin politic” pe care premierul Marcel Ciolacu a dat-o în acest sens.

Concret, ”nu vom mări taxele, nu ieșim cu niciun milimetru din coordonatele financiare stabilite împreună cu Comisia Europeană în PNRR. Nu ne abatem, vreo secundă, de la traiectoria setată pentru aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică”, după cum a declarat premierul Ciolacu în discursul ținut la un eveniment la care a participat în această dimineață.

”În primul rând, PNRR-ul nu îți impune să crești taxele în România. Este o falsă informație lansată de ministrul Finanțelor, care din punctul meu de vedere dovedește un singur lucru: faptul că este incapabil să adune din piață banii din taxe și impozite, avem cel mai redus grad de încasare, mai ales pe TVA din Uniunea Europeană, iar în contrapondere vine cu o creștere de taxe”, a declarat Adrian Negrescu la Realitatea Plus.

Negrescu, avertisment: ”Se dezarmează”

”Ne anunță deja că în prima parte a anului viitor vor fi crescute taxele, iar din această perspectivă, cu siguranță ne uităm la TVA, adică ce vedem acum TVA de 19%, de la 1 ianuarie 2025 sau de la 1 iulie 2025, va fi undeva la nivelul de 21% sau chiar 24%, dacă mergem în continuare cu cheltuielile publice în acest ritm desănțat.

Gândiți-vă la un lucru. Nu am văzut  (n.r. în interviul lui Boloș) nici măcar un singur cuvânt legat de măsurile de restructurare a cheltuielilor publice, de eliminare a abuzurilor din această perspectivă. La noi se cheltuie bani într-o veselie. Numai la companiile de stat, în fiecare an, dăm aproape 9 miliarde de lei doar pentru ca acestea să funcționeze. Multe dintre ele ar trebui închise pentru că nu mai reprezintă, din punctul meu de vedere, nu ne ajută în economie”, a declarat Adrian Negrescu la Realitatea Plus.

De asemenea, analistul a mai descifrat mesajul lui Marcel Boloș, despre care spune că ”practic, se dezarmează în fața situației economice și că nu are soluții, altele decât creșterea de taxe și impozite, pentru a rezolva problema deficitului bugetar”.

Citește și: Inspectorii ANAF vor purta arme! Ministrul Boloș: Noutatea nu este doar asta!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel