Degetele la control: Dacă observi acest detaliu, potrivit savanților, ar fi un semn de perfecțiune

Fotografie de la Arina Krasnikova:Pexels
Fotografie de la Arina Krasnikova:Pexels

Degetele de la picioare pot dezvălui multe despre personalitatea noastră. De exemplu, iată ce înseamnă să ai al doilea deget mai lung decât cel mare.

Potrivit savanților, a avea doilea deget mai lung decât cel mare, ar fi un semn de perfecțiune. De la ce vine? Ar fi de ajuns să o admirăm cu atenție pe Venus a lui Botticelli pentru a ne da seama: Celebra zeiță a iubirii și a frumuseții a devenit simbolul perfecțiunii.

Dacă te uiți la picioarele ei, poți vedea că și ea are un al doilea deget de la picior mai lung decât degetul mare. Motivul constă în faptul că potrivit canoanelor estetice ale vremii acest detaliu face ca figura umană, în special pe cea feminină, să fie mai proporțională și mai armonioasă.

Al doilea deget de la picior mai lung decât degetul mare: Ai picior celtic

De asemenea, se pare că proporția dintre degetul mare de la picior și celelalte degete poate determina unele trăsături precise de personalitate. 

Potrivit unui articol publicat de Supereva, cine are al doilea deget mai lung decât cel mare are așa-numitul ”picior celtic ” și înseamnă că este o persoană: activă și creativă, curioasă și impulsivă, deosebit de credincioasă și foarte emotivă.

Deși preia numele de la popoarele antice, nu indică o descendență din acestea, ci asemănarea cu forma pânzelor corăbiilor pe care le foloseau.

Alte tipuri de picioare: de la germanic la roman

Piciorul grecesc este caracterizat de degetele conice de lungime descrescătoare de la degetul mare la degetul mic. Din punct de vedere ortopedic, acest picior este foarte versatil și poate purta orice tip de pantof fără a suferi un disconfort deosebit. Cu toate acestea, potrivit podomanciei, persoanele cu picior grecesc sunt ambițioase și pot fi și greu de gestionat.

Piciorul egiptean se caracterizează prin faptul că degetul mare este mult mai lung decât celelalte degete. Persoanele cu acest tip de picior sunt adesea foarte solitare și ascund multe secrete. Au, de asemenea, schimbări frecvente de dispoziție. Potrivit podomanciei, oamenii cu picior egiptean sunt practici, raționali și iubitor de natură. Cu toate acestea, este indicat să evitați pantofii ascuțiți, care obligă degetul mare să se plieze înapoi spre al doilea deget.

Piciorul roman, cunoscut și sub denumirea de ”picior pătrat” sau picior țărănesc, este cel mai comun tip de picior. Degetele de la picioare sunt proporționale și drepte, primele trei (inclusiv degetul mare) fiind de lungime egală. Partea din față a piciorului este puțin ghemuită și lată. Oamenii cu picioare romane au un caracter extrovertit și sociabil, cu mari aptitudini oratorice, tipice politicienilor și oamenilor de afaceri.

Piciorul germanic se caracterizează prin diferența de lungime dintre degetul mare și celelalte degete, care au aproximativ aceeași lungime și mult mai mici decât primul deget de la picior. Persoanele cu acest tip de picior sunt pragmatice și raționale, fac din concretețe un stil de viață. Sunt oameni care fac o evaluare precisă înainte de a lua orice decizie. Chiar dacă le lipsește imaginația și improvizația, sunt foarte de încredere. Ei studiază totul cu atenție, atât avantajele cât și dezavantajele tuturor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel