Deficitul bugetar după primele zece luni. Cât mai poate cheltui statul

Statul reduce deficitul bugetar. În primele zece luni ale anului diferența dintre veniturile și cheltuielile autorităților a scăzut de la 8,1 la 7,6 miliarde de lei. Cifrele Ministerului de Finanţe s-au îmbunătățit datorită încasărilor mai mari din impozitul pe profit aferente celui de-al treilea trimestru. 

Vestea bună este că deficitul bugetar a coborât la jumătate din ţinta negociată cu FMI, de la 2,5% la 1,21% din PIB, potrivit Digi 24.  Astfel, statul mai poate cheltui circa 8 miliarde de lei până la finalul anului.

În primele zece luni ale anului 2013, veniturile au fost de 166,73 de miliarde de lei, iar cheltuilile au fost de 174,30 de miliarde de lei. Deficitul bugetar este de 1,21% din PIB, adică de 7,57 miliarde de lei. Încasările din impozitul pe venit, pe profit, din TVA, din accize sunt pe plus. Însă, tot pe plus sunt și cheltuielile de personal. Acestea sunt compensate de cheltuielile de capital care au scăzut.

Încasările din impozit au crescut cu 7,8%, din TVA cu 4,2%, din accize cu 3,4%, din impozitul pe profit cu 1,5%. Cheltuielile de personal au crescut cu 14,5%, iar cheltuielile de capital au scăzut 11,2%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel