Deficit record. Palada: Dacă ar fi făcut PSD asta, acum era război civil în stradă!

Mirel Palada. Foto: Agerpres
Mirel Palada. Foto: Agerpres

Mirel Palada are un comentariu extrem de tăios după ce Guvernul Orban a anunțat, prin proiectul publicat de Ministerul de Finanțe, un deficit bugetar de 4,3%. 

”Hai, că-i bine. Deficitul crește cu doar 4,3%. Un fleac. Doar o dată și jumătate cît avem voie de la Imperiu. Nu mai e nici o catastrofă. Nu mai urlă nimeni. Ceva normal, necesar.

Iar salariul minim crește doar cu 7,2%. Tot un fleac. Practic imens. Iar se îmbuibă bugetarii nesătui, ăia de nu mai au loc patronatele pro-liberale de ei. Nu mai e nici nesustenabil, nimic nimic. Se poate, e normal, e necesar, e pentru dezvoltarea României.

Nu cum făceau nenorociții de corupți de pesediști, care cînd măreau salariul minim era dezastru, iar dacă ar fi fost deficitul cu 0,1% peste rația permisă de 3% ar fi urlat toți deontologii planetari, de la Merkel și Isărescu la Robert de Niro, Oana Pellea și Adrian Copilul Minune.

Acuma gata. Liniște și pace. Sictir și armonie. Nu mai e nici un rezistent să se lege cu cătușe în piață și să dea cu c*cat în forțele de ordine și cu lichide pe pereții ministerelor. Nu mai urlă nici o televiziune civilă deontoloagă. Nu se mai sinucide în direct Caramitru Istericu Minune. (...)

Dacă ar fi făcut PSD chestiile astea, acuma era război civil în stradă – pentru că știm cu toții de la cel mai înalt nivel că recomandările sînt că trebuie să continuăm războiul cu PSD-ul pînă îi omorîm pe toți. Însă "ăștia" au voie. La "ăștia" deficitul bugetar e practic balsam pe rană, iar creșterea salariului minim pe economie este singura soluție posibilă. Nici măcar Cîțu n-a urlat nimic, n-a mai luat nici un prizonier în direct.

Vă place mu*a? Văd că vă place. O tot luăm. Și o să luăm și mai multă. Hai, gura mare, că vine o majorare de 7,2% mu*e suplimentară, înainte să ne bage în lagăre și să ne omoare. Acum și cu gust de ambrozie. Vă place ce gust are deficitul bugetar de doar 4,3%?” a scris sociologul Mirel Palada pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel