Deficit PNDL. Teodorovici - Guran, CEARTĂ în direct. ”Puteți vorbi fără să jigniți?”

Alexandru Ichim / 06 noi 2019 / 21:13 Salveaza PDF Comentarii
Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici susține că angajamentele de plăți din acest an se pot executa, iar deficitul bugetar nu este așa cum îl prezintă Klaus Iohannis. 

Replici dure între Eugen Teodorovici, fostul ministru al Finanțelor, și Virgin Guran, din partea Partidului Național Liberal, în direct la România TV. Cei doi politicieni s-au contrazis în ceea ce privește deficitul bugetar și efectuarea plăților curente la nivel național. 

Totul a pornit în contextul în care Klaus Iohannis a susținut, la începutul ședinței de Guvern, de astăzi, că este o adevărată ”gaură” în Finanțele Publice și există plăți restante de nivelul miliardelor. 

Iată discuția dintre Eugen Teodorovici și Virgil Guran: 

 

Eugen Teodorovici: Eu pot să vă spun că tot ceea ce înseamnă angajamente pe acest an se poate executa. Acum nu pot să spun eu ceea ce niște apatiști aflați acum la Guvernare nu pot să facă. Nu pot să răspund ceea ce nu fac dânșii.

Virgil Guran: Domnule Teodorovici, îmi răspundeți...

Eugen Teodorovici: Domnule Guran, pot să vorbesc și eu?

Virgil Guran: Păi nu, da` ne faceți apatiști așa din prima... parcă sună rău. 

Eugen Teodorovici: Eu nu am apucat să o zic pe a mea. Vă rog, domnule Guran, că acuma fiind la putere... Vă rog, întrebați-mă...

Virgil Guran: Printre altele, se poate rezolva și deficitul de cinci miliarde din PNDL? 

Eugen Teodorovici: De unde cinci miliarde ați scos dumneavoastră? 

Virgil Guran: Din datele prezentate de către foștii dumneavoastră subordonați. 

Eugen Teodorovici: Chiar nu pot să intru în orice circ cu oricine care pretinde că știe economie. Deci cinci miliarde astăzi pe PNDL nu există. 

Virgil Guran: Mulțumesc pentru atributul de ”oricine”. Dumneavoastră puteți vorbi fără să jigniți? Eu v-am întrebat tehnic dacă există sau nu există. 

Eugen Teodorovici: Domnule Guran, mă ascultați? Dumneavoastră vorbiți din auzite.

Virgil Guran: Există sau nu deficit de cinci miliarde la PNDL. 

Eugen Teodorovici: Nu există cei cinci miliarde facturi depuse la PNDL. Noi am achitat încă 400 de milioane de lei pentru a face plăți la PNDL. (...) Au mai rămas plăți în continuare de făcut. Deci este vorba despre un miliard, nu de cinci miliarde. (...)

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23