Deficit bugetar de 4,3 la sută din PIB. Klaus Iohannis: Situaţia este clară

Florin Răvdan / 26 noi 2019 / 12:17 Salveaza PDF Comentarii
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a anunţat că deficitul va fi cu siguranţă mai mare de 4 la sută din PIB pe 2019, dar şi că pentru 2020 va fi destul de greu ca bugetul să se menţină în deficitul de 3 la sută, impus de UE. 

"Pentru pensii  nu au fost prevăzuţi bani, la fel şi pentru alte domenii unde nu au mai fost făcute plăţi de mult timp. Rectificarea este obligatorie, şi situaţia este clară, depăşim sigur 4 la sută deficit. Creşterea salariului minim este o necesitate şi ea se va realiza, dar despre asta vă vor spune mai multe cei din Guvern. Le-am discutat, pentru că am vrut să fiu informat de la sursă despre aceste lucruri. 

Am discutat şi despre bugetul pe 2020, nu ştiu dacă se va putea ajunge cu deficitul în marja de 3 la sută. Probabil la finanţe se va lucra în continuare pe buget, dar trebuie să fim realişti. Guvernele de până acum au făcut tot felul de promisiuni, s-au stabilit prin lege tot felul de majorări care nu pot fi neglijate sau ignorate. Pe de altă parte, este nevoie de reluarea unui program serios naţional de investiţii publice care cu siguranţă va ajuta economia. Din acest punct de vedere, ecuaţia bugetului este una complicată", a spus Klaus Iohannis la Cotroceni. 

Când vor avea loc alegerile anticipate 

 

"Alegerile anticipate sunt o soluţie bună, dar e prea devreme pentru a ne pronunţa asupra unui termen. Trebuie să avem un pic de răbdare până se reaşează lucrurile. Voi relua discuţiile cu liderii politici şi la final voi concluziona când se pot realiza acestea", a mai spus Klaus Iohannis. 

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24