Dedesubturile pensionării lui Iohannis. Chirieac: Acest lucru e un mare secret pentru mine

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Administrația Prezidențială a confirmat, marți, că președintele Klaus Iohannis se pensionează.

Administrația prezidențială a confirmat, marți, că președintele Klaus Iohannis urmează să se pensioneze.

„Domnul preşedinte a iniţiat demersurile prevăzute de legislaţia în vigoare pentru depunerea dosarului de pensionare pentru limită de vârstă“, a precizat, ieri, Administrația Prezidențială.

Într-o intervenție telefonică la Antena 3 CNN, miercuri, 1 Mai 2024, analistul politic Bogdan Chirieac a comentat decizia lui Klaus Iohannis de a ieși la pensie, după 10 ani în funcția de președinte al  României și14 ani în funcția de primar al orașului Sibiu.

„O să fie pensionar la postul pe care l-a blocat“, a spus apăsat Bogdan Chirieac, făcând referire la postul de profesor de la Colegiul Național Samuel von Brukenthal din Sibiu, care a rămas blocat de când actualul președinte al României a devenit inspector școlar și până în prezent.

CITEȘTE ȘI         -         Erdoğan îl susține pe Rutte. Chirieac: Ce a făcut Klaus Iohannis în timp ce premierul Țărilor de Jos vizita statele NATO și își prezenta programul

Foto: Inquam Photos / Alex Nicodim 

„Președintele Iohannis nu a avut niciodată încredere în funcțiile publice înalte în care a fost învestit de poporul român. Dânsul și-a menținut mereu postul de profesor blocat. Cum s-o fi năpustit la NATO, fără plasă de protecție, asta nu pot să înțeleg. E un mare secret pentru mine“, a spus analistul politic.

„27 de ani să ții un post blocat, tu având ambiții politice, mi se pare un gest ...“, a adăugat Bogdan Chirieac.

„E un om care, în ceea ce privește cariera sa personală, nu a vrut vreodată să-și asume un risc. Ăsta este adevărul!“, a mai precizat Bogdan Chirieac.

Analistul politic a mai punctat faptul că pe președintele Klaus Iohannis „nu-l interesează imaginea publică și opinia publică. L-a interesat foarte puțin în 2014 și aproape deloc în 2019. După arestarea lui Liviu Dragnea și impunerea doamnei Dăncilă contracandidat, drumul său a fost foarte lin“.

„Nu te poți duce în calitate de pensionar ca șef la NATO. Un pensionar să conducă NATO, hai să fim serioși. Credeți că Biden e la pensie acum și încasează și pensie, și salariu?“, a întrebat, ironic, Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI         -         Miza candidaturii lui Geoană la prezidențiale. Chirieac a spus de ce fereastra de oportunitate este redusă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel