Decretul privind desemnarea lui Nicolae Ciucă drept candidat la funcţia de premier, semnat de preşedintele Iohannis

Taxi, parodie despre Iohannis: Cine mi-a spus mie că nu mai e nicio pandemie? / Video
Taxi, parodie despre Iohannis: Cine mi-a spus mie că nu mai e nicio pandemie? / Video

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind desemnarea lui Nicolae Ciucă în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, a informat Administraţia Prezidenţială. 

Nicolae Ciucă a fost propunerea PNL pentru această funcţie, la consultările cu şeful statului. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că această criză politică a durat prea mult şi este nevoie 'acum' de un guvern cu puteri depline.

'Discuţiile de astăzi au fost considerabil mai bune decât ultimele discuţii. Am reiterat că acum este nevoie de o soluţie reală. Acum criza politică trebuie să se încheie. Acum este nevoie de un guvern care se apucă să rezolve problemele care îi preocupă şi pe români. Trebuie să terminăm cu această criză de preocupări care ţin doar de politicieni. Această criză a durat deja prea mult. Este inadmisibil să continuăm în acest stil. Avem criza pandemică, avem o situaţie dramatică în spitalele din România, iarna bate la uşă, preţurile la energie cresc. E nevoie de un guvern cu puteri depline pentru a pune în practică soluţiile pe care le-am gândit', a afirmat Iohannis.

Nicolae Ciucă, primele declarații

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a declarat, ulterior, că va negocia cu toate forțele responsabile astfel încât Guvernul să fie aprobat în Parlament.

„Am înțeles încredințarea acestui mandat ca pe un gest de responsabilitate pe care trebuie să îl avem în aceste momente dificile pentru a putea depăși situația de criză în care ne aflăm, astfel încât cetățenii să beneficieze de tot ceea ce poate un Guven în deplinătatea sa să ofere prin deciziile și acțiunile pe care le întreprinde”, a spus Nicolae Ciucă, după ce a fost desemnat de președintele Klaus Iohannis.

„Vom negocia cu toate forțele responsabile astfel încât într-o perioadă de timp cât mai scurtă să reușim să alcătuim Guvernul și de asemenea să negociem cu toate forțele responsabile astfel încât Guvernul propus să poată să fie aprobat în Parlament”, a mai spus Ciucă.

VEZI ȘI Iohannis: Nicolae Ciucă, premierul desemnat! Ciucă: Vom negocia cu toate forțele responsabile / LIVE TEXT / VIDEO

Ciolacu, declarații după consultările de la Cotroceni

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că în momentul în care va exista un prim-ministru desemnat, social-democraţii vor avea un dialog pentru crearea unei majorităţi parlamentare, apoi vor lua o decizie.

Întrebat dacă PSD va avea discuţii cu premierul desemnat şi cu liderii PNL pentru susţinerea unui guvern minoritar, Ciolacu a spus: ”Eu cred că PNL nu are opţiuni, fiindcă PNL are o decizie că nu discută cu PSD. Aşa ştiu eu. Nu cred că liderii PNL încalcă statutul ca să vorbească cu noi. Mai mult, ca să ai o opţiune, înţeleg că a fost un dialog între PNL şi PSD, nu a existat acest dialog până în acest moment privind formarea unei majorităţi. Conform spiritului Constituţiei, PSD a câştigat alegerile şi atunci PSD nu poate face parte dintr-un guvern cu largă majoritate fără să aibă prim-ministrul desemnat din partea PSD. (...) În acest moment nu avem un candidat de prim-ministru desemnat. În momentul în care vom avea un prim-ministru desemnat, vom avea un dialog pentru crearea unei majorităţi şi vom vedea ce decizie vom lua”.

Partidul Naţional Liberal s-a prezentat la consultările de la Cotroceni cu o propunere de premier - ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, pentru un guvern minoritar alături de UDMR, a anunţat, joi, preşedintele PNL, prim-ministrul interimar Florin Cîţu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel