Decoraţiile acordate de Iohannis, retrase. Augustin Zegrean: Cel mai mare beneficiu, un loc de veci gratuit

Augustin Zegrean
Augustin Zegrean

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale a României a declarat că cel mai mare beneficiu pentru cei care au fost decoraţi cu ordinul Steaua României este un loc de veci gratuit. Declaraţia a fost făcută în contextul anunţului făcut de Klaus Iohannis, conform căruia ordinul va fi retras persoanelor condamnate penal. Printre aceştia se numără şi fostul premier Adrian Năstase. 

"Cel mai puternic este locul de veci. Cei care au Steaua României primesc la moarte loc de veci gratuit. Dar legea spune și că se trag focuri militare. Sunt mai multe beneficii. Poate să participe la diverse manifestări, trebuie să fie băgat în seamă când sunt manifestări naționale. Nu se mai dă scutire de impozit. Pe vremea lui Ceaușescu se dădea scutire de impozit, acum nu se mai dă", a declarat Augustin Zegrean, la Digi 24, conform Mediafax. 

Klaus Iohannis retrage decoraţia lui Adrian Năstase

Reacția fostului președinte al Curții Constituționale vine după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că a decis să retragă toate decorațiile tuturor celor care au condamnări penale, inclusiv a fostului Adrian Năstase, acțiunea urmând să fie finalizată în scurt timp.

"Da și pot să vă spun chiar că am decis să retrag toate decorațiile tuturor celor care au condamnări penale și se încadrează în prevederile legii care prevede procedura de retragere a ordinelor naționale, am demarat efectiv această acțiune și ea va fi finalizată în foarte scurt timp, și veți primi prin intermediul departamentului comunicare exact lista decretelor prin care retrag aceste ordine", a declarat Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel