Declaraţie şocantă a lui Dacian Cioloş sau manipulare a lui Funeriu

ciolos deschidere
ciolos deschidere

Comisarul European Dacian Cioloş l-a felicitat pe ministrul Educaţiei Daniel Funeriu, în numele Comisiei Europene,  pentru curajul de a aplica reformele în sistemul de Educaţie. Europarlamentarul Critian Buşoi consideră că implicarea lui Cioloş este cel puţin neadecvată pentru că el reprezintă Comisia Europeană prin natura funcţiei sale şi nu ţara din care provine. Declaraţia lui Cioloş ridică problema legitimităţii, pentru că întâlnirea dintre cei doi demnitari s-a desfăşurat într-un context oficial la Ministerul Educaţiei, iar Cioloş este Comisar European pe Agricultură şi ar fi trebuit mandatat de Comisia Europeană să facă aceste declaraţii.

„L-am felicitat pe domnul ministru, în numele Comisiei Europene, pentru curajul și determinarea pe care le-a arătat în reformarea sistemului de învățământ din România. Este o acțiune care este foarte apreciată la nivelul UE pentru că se înscrie în liniile directoare pe care Comisia Europeană vrea să le impună prin viitoarele programe și politici europene și după 2014. România ar trebui să beneficieze din plin de această perspectivă pentru că restructurarea agriculturii, creşterea performanţei, creşterea valorii adăugate în producţia agricolă fără implicarea rezultatelor unei cercetări performante şi adaptate la nevoile producţiei agricole nu se va putea face sau se va putea face foarte greu", a declarat Comisarul European Dacian Cioloş.

Contactat de DeCe News, europarlamentarul şi expertul în probleme europene, Cristian Buşoi, susţine că această declaraţie este cel puţin neobişnuită pentru un Comisar European. "Eu personal cred că este destul de neobişnuit pentru că politicile  de Educaţie ţin în general de autorităţile naţionale subsidiare şi Comisia Europeană nu se implică în acest gen de discuţii", a declarat Buşoi.

"Îmi e  greu să cred că au existat discuţii în cadrul Comisiei Europene care să laude chiar aşa de mult reformele educaţionale din România. În general comisarii europeni sunt foarte atenţi atunci când fac declaraţii în numele întregii comisii europene. Eu personal nu cred că Dacian Cioloş a făcut chiar aceste afirmaţii. Se poate ca Biroul de presă să să le fi  coafat tocmai pentru a ieşi bine ministrul lor", a mai adăugat Buşoi.

Citeşte şi:

Cioloş îl laudă degeaba pe Funeriu. Comisarul European pentru Educaţie critică reformele ministrului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel