Declarațiile vamale electronice, introduse în Uniunea Europeană până în 2020

vama giurgiu
vama giurgiu

Noul Cod Vamal al Uniunii Europene introduce statutul de Operator Economic Autorizat, pentru a consolida securitatea deplasării de mărfuri în regiune. De asemenea, urmărește și un alt scop: trecerea de la declarațiile pe hârtie la declarațiile complet electronice, până în anul 2020.

Noul cod UE accentuează securitatea deplasării mărfurilor prin introducerea statutului de Operator Economic Autorizat (AEO - Authorized Economic Operator).

Prin noul Cod Vamal, Uniunea Europeană a făcut ca statutul AEO să fie necesar pentru extinderea internațională. Posesorii autorizați beneficiază de numeroase prevederi care le facilitează procedurile vamale și le permit dobândirea accelerată a autorizație, reduc garanția multilaterală care acoperă dările vamale, primesc notificări ale verificărilor vamale asupra mărfii și își pot alege postul vamal pentru efectuarea acestor verificări. “Pentru a primi statutul de AEO, noile criterii de certificare vor înăspri cerințele: agenții de implementare trebuie să își demonstreze aptitudinile și experiența", explică Ives Taelman. În schimbul avantajelor oferite de statutul său, operatorul economic autorizat trebuie să furnizeze mai multe informații în fiecare etapă a procesului logistic. Acest lucru face posibilă îmbunătățirea urmăririi mărfurilor, în special în transportul aerian și naval.

A doua schimbare majoră se referă la introducerea declarațiilor vamale 100% electronice, începând cu data de 31 Decembrie 2020. Vămile Europene intenționează să faciliteze deplasarea de mărfuri și, totodată, să stimuleze creșterea în cadrul uniunii. De asemenea, vămile doresc să îmbunătățească urmărirea mărfurilor. "Scopul este ca toate statele membre să aibă acces la aceleași informații prin intermediul unui sistem conectat și centralizat, care permite vizibilitatea perfectă, în timp real, a mărfurilor care intră și ies din Europa" a spus Thomas Marin, Analist Vamal și Fiscal GEFCO, potrivit comunicatului trimis DCNews.

[citeste si]

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy