Declarațiile Gabrielei Firea sunt discriminatorii, arată CNCD

CNCD a decis că declarațiile Gabrielei Firea prin care aceasta l-a atacat pe Klaus Iohannis pe motiv că nu are copii "reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate al persoanelor, pe criteriul situației familiale".

Iată comunicatul integral al CNCD:

"Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, întrunit în ședința de soluționare a petițiilor în data de 19.11.2014, a adoptat următoarea hotărâre:

Afirmațiile doamnei Gabriela Vrânceanu Firea, senator în Parlamentul României, făcute în cadrul conferinței de presă de la sediul PSD, din data de 07.10.2014, cu privire la următoarele declarații:

'(...) Nu ești un om complet fără să crești un copil (...)'
(...) 'Eu vă spun sincer că am prieteni de familie care nu au putut avea în mod natural, biologic, copii din motive de sănătate și au înfiat (...) pentru că un părinte este mult atent, mult mai sensibil, la viața celor din jur pentru că se gândește la propri copii. Un om, din punctul meu de vedere, este mult mai bun la suflet atunci când crește un copil de la primele zile până la maturitate. 
(...) 'poți să înfiezi un copil, dacă vrei să ai o familie completă din toate punctele de vedere' (...)
(...) 'În toate statele civilizate cei care doresc să ajungă președinți provind din familii complete, sunt căsătoriți, au copii, au nepoți, au trecut prin toate etapele vieții. Toate familiile din România nu au aceste aspirații să ne conducă pe noi toți ceilalți, românii, laolaltă' (...)

Reclamatei i s-a aplicat sancțiunea contravențională a avertismentului.

Totodată Colegiul director condamnă public astfel de declarații, considerându-le ca fiind discriminatorii și reiterează apelul către persoanele care dețin funcții publice sau sunt formatori de opinie în societate să promoveze un comportament și un limbaj nediscriminatoriu, precum și să ia atitudine față de eventualele încălcări ale principiului egalității de șanse.

Vot: în unanimitate a celor prezenți (6 voturi).

Hotărârea motivată va fi comunicată părților, în termen legal, și este supusă căii de atac la instanță de contencios administrativ, scrie Hot News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel