DECLARAȚII: KLAUS IOHANNIS versus HORIA GEORGESCU, președinte ANI

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Horia Georgescu a declarat pentru just-news.ro că știrile care au apărut în presă legate de așa-zisa cerere a ANI la Curtea Supremă pentru un termen de urgență în procesul lui Klaus Iohannis sunt eronate.

„Nu e nicio urgență! Noi am cerut un termen pentru 109 dosare, printre care este și cel al lui Iohannis. Este un termen intermediar cel de mâine, când se vor verifica actele depuse la dosar, un termen filtru în care se va decide termenul de judecată. Nu se judeca mâine nimic pe fond. Agenția a făcut această interpelare pe baza noilor coduri de procedură“, a declarat Georgescu.

Citește și: KLAUS IOHANNIS, INCOMPATIBILITATE - ANI: ICCJ a stabilit pentru 25 SEPTEMBRIE TERMENUL pentru judecarea INCOMPATIBILITĂȚII de care este acuzat KLAUS IOHANNIS - Surse 

La rândul său, Klaus Iohannis susține că manipularea continuă pe acest subiect în spațiul public, având menirea să pună presiune pe opinia publică și pe factorul decident. „Voi rămâne candidatul ACL la prezidențiale până la capăt, vă asigur, indiferent de aceste manipulări. Vreau să se finalizeze mai repede acest proces, însă nu cred că voi primi un termen până în alegeri“, a spus Iohannis pentru just-news.ro. 

Intrebat de ce nu a cerut el un termen la Înalta Curte înainte de a-și depune candidatura, Iohannis a declarat că nu e treaba lui să ceară ceva Curtii Supreme, „cum nu ar fi trebuit să fie nici treaba ANI“. Horia Georgescu consideră, pe de altă parte, că Iohannis ar fi putut solicita până acum un termen pentru a lămuri starea de incompatibilitate înainte de 23 septembrie, când Alianța Creștin Liberală ar mai fi avut timp să-și numească alt candidat în cazul unei decizii favorabile Agenției. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel