Declarație surprinzătoare din PNL: Ce înseamnă patru ani de opoziţie?

Preşedintele PNL Brăila, senatorul Cătălin Boboc, fost candidat la Primăria Brăila, a declarat vineri, în conferinţă de presă, că rezultatele obţinute de filiala din Brăila pe 5 iunie, care îi plasează pe liberali în opoziţie în aproape toate localităţile din judeţ, înseamnă 'doar patru ani de opoziţie', care nu este atât de mult pentru vechimea de 141 de ani pe care o are PNL. 

'Alegerile s-au încheiat, urmează un nou ciclu electoral. În viaţa de zi cu zi, patru ani sunt mulţi. În viaţa politică, e vorba de un mandat. Un mandat, în viaţa unui partid, mai ales ca al nostru, de 141 de ani. Ce înseamnă patru ani de opoziţie, la cei 141 de ani ai PNL? Nu înseamnă nimic. Înseamnă următorul pas în administraţia locală', a declarat Boboc, citează Agerpres.

Cătălin Boboc, care a obţinut pe 5 iunie doar 18,67%, în calitate de candidat la Primăria Brăila, în timp ce social-democratul Marian Dragomir şi-a adjudecat funcţia de primar cu 44,68%, nu a găsit încă o explicaţie pentru rezultatele slabe obţinute de liberali în Brăila la alegerile de duminică.

'Sigur, scorul obţinut pe municipiu este unul care n-are cum să fie mulţumitor pentru noi. Nu sunt foarte multe lucruri de spus, recunosc că, în afară de slaba prezenţă la vot, nu am astăzi o explicaţie valabilă 100% care să ne lămurească de ce lucrurile au mers în modul acesta. E foarte greu să înţeleg cum se poate într-un oraş în care nu se întâmplă mai nimic, într-un oraş care arată aşa cum arată, într-un oraş în care toată lumea se plânge de câte ceva, oamenii să aleagă continuitatea. Dar ştiu un lucru: aşa e în democraţie, votul oamenilor nu trebuie judecat şi comentat, votul oamenilor trebuie respectat. Vreau să-i felicit pe cei care au câştigat alegerile şi asta ţine de educaţie, nu de politică', a completat Boboc.

În Consiliul Local Brăila, din totalul de 27 de consilieri, 14 vor fi ai PSD, care va avea majoritate simplă, 7 ai PNL, 3 ai PND, 2 ai ALDE, plus un independent, în persoana lui Lucian Căprariu. În Consiliul Judeţean, PSD va avea 14 consilieri, PNL va avea 12, iar ALDE, PMP şi PND câte doi consilieri, cel de al 33-lea consilier fiind, ca şi în mandatul precedent, independentul Marian Căpăţână. PSD a câştigat primăriile în 23 de localităţi, PNL în 19, iar ALDE şi PMP fiecare în câte o localitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel