Declarație dură din ANAF. Șeful Fiscului, acuzații fără precedent

În anul 2015, veniturile bugetului general consolidat au fost de 233,6 miliarde de lei, 33,1% din PIB, cu 9% mai mari față de 2014. Sunt datele oficiale furnizate de Ministerul Finanțelor. Șeful ANAF, Gelu Diaconu, susține că situația va fi la fel și-n 2016 doar dacă nu vor avea câștig de cauză presiunile și acțiunile unor grupuri de interese private  în cadrul luptei purtate pentru slăbirea capacității administrative a ANAF. 

Șeful Fiscului a declarat, pentru HotNews, că unii consultanți fiscali ai mediului privat "încearcă să reglementeze prin diverse presiuni activitatea Fiscului, atacând exact măsurile care au condus la diminuarea evaziunii fiscale".

"Dacă mă întrebați însă de previziunile legate de 2016, pot să vă spun că vom avea aceleași rezultate doar dacă presiunile și acțiunile diverselor grupuri de interese private, adunate în coaliții sau plantate prin diverse funcții publice, nu vor avea câștig de cauză în cadrul luptei purtate in prezent pentru slăbirea capacității adminstrative a ANAF", a declarat Gelu Diaconu, pentru sursa citată.  

"Măsurile pe care le-am adoptat și care ne-au adus o creștere de două cifre inclusiv în zona TVA colectată, sunt vizate cu precădere de persoane care se află într-o situație cel puțin imorală. Aceea de consultanți fiscali ai mediului privat care încearcă să reglementeze, prin diverse presiuni, activitatea Fiscului din România, atacând exact măsurile care au condus la diminuarea evaziunii fiscale", mai spune seful Fiscului. .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel