Declarația UNIRII Basarabiei cu România, în Parlament. George Simion: E o decizie istorică!

Declaraţia adoptată de Parlamentul de la Bucureşti cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România reprezintă o decizie de maturitate a întregii clase politice româneşti, susține George Simion, liderul platformei unioniste "Acţiunea 2012". 

"Cu toţii reprezentăm Alianţa pentru Centenar, 130 de organizaţii civice care militează pentru unire şi îşi doresc un An Centenar cât mai plin de evenimente frumoase. În numele tuturor colegilor mei, vreau să salut Declaraţia pe care Parlamentul României, forul legislativ al ţării, a dat-o astăzi. Vreau să spun că este o decizie istorică venită ca un răspuns la manifestaţia pe care noi am organizat-o duminică la Chişinău. Salut decizia luată de întreaga clasă politică românească, este o decizie de maturitate", a afirmat George Simion, la Palatul Parlamentului, la finalul şedinţei solemne dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. 

El a susţinut că "oricine îndrăzneşte să combată această decizie unanimă a partidelor româneşti din Parlament este o cutie de rezonanţă a lui Putin". 

Unirea, un ideal viabil

"Deci, pe cine veţi auzi că proiectul Unirii nu este viabil, mai ales după ce s-a întâmplat duminică la Chişinău şi după decizia de astăzi din Parlament, să ştiţi că nu vorbeşte el cu glasul lui - este glasul lui Vladimir Putin", a spus Simion. 

El a anunţat că, pe tot parcursul acestui an, platforma unionistă "Acţiunea 2012" şi celelalte ONG-uri asociate vor organiza "mari manifestaţii stradale populare de susţinere a proiectului unionist şi nu numai". 

"Vom organiza mese deschise, studii făcute cu experţi. Avem experţi din toate domeniile şi oricine doreşte să se informeze mai bine despre proiectul unionist în toate amănuntele lui o poate face prin intermediul organizaţiilor noastre", a menţionat George Simion. 

Reprezentanţii platformei unioniste au purtat discuţii cu parlamentarii români şi moldoveni prezenţi la şedinţa solemnă şi le-au oferit acestora insigne şi tricouri cu mesaje unioniste. 

Parlamentul de la Bucureşti a adoptat marţi Declaraţia pentru celebrarea Unirii Basarabiei cu Ţara Mamă, România. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel