Hotărâre radicală după demisia lui Ponta! Anunțul făcut de AID

Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR) s-a întrunit în şedinţă de urgenţă, având în vedere situaţia politică creată ca urmare a demisiei lui Victor Ponta.

Potrivit unui comunicat de presă, "CNMR s-a întrunit astăzi, 4 noiembrie 2015, în şedinţă de urgenţă, având în vedere situaţia politică creată ca urmare a demisiei Guvernului României şi a luat următoarele decizii:

1. Solicitarea, de urgenţă, de întâlniri cu liderii partidelor politice şi ai grupurilor minorităţilor naţionale în vederea discutării programelor de guvernare propuse de aceştia populaţiei.

2. Monitorizarea atentă a administraţiei publice centrale aflată în pericol de instabilitate din cauza lipsei unui decident politic, cu mandat clar.

În acest sens, CNMR va urmări cu mare atenţie şi va informa opinia publică asupra modului în care autorităţile de management îşi vor face datoria în vederea încheierii ciclului de absorbţie a fondurilor europene 2007-2013. Aceste ultime două luni reprezintă nivelul cel mai important al absorbţiei acestor fonduri şi este imperios necesară menţinerea stabilităţii şi coerenţei la nivelul autorităţilor de management, precum şi respectarea şi implementarea cadrului legal şi a tuturor măsurilor administrative agreate de către CNMR cu reprezentanţii Executivului, Parlamentului, Preşedinţiei.

3. Monitorizarea şi analizarea de către CNMR a propunerilor pentru membrii noului Cabinet, ţinând cont de integritatea, profesionalismul, experienţa şi expertiza în domeniul vizat.

CNMR consideră că se impune formarea cât mai rapidă a unui nou guvern în vederea evitării oricăror forme de instabilitate pentru o perioadă mai lungă de timp. Acest aspect este vital, ţinând cont de instabilitatea politică de la Chişinău, de ostilitatea tot mai evidentă a unor ţări faţă de România, dar şi de nevoia de stabilitate în ceea ce priveşte securitatea naţională.

De asemenea, CNMR solicită actualului şi viitorului guvern să respecte toate angajamentele asumate ca urmare a întâlnirilor avute de către membrii Coaliţiei cu reprezentanţii Guvernului, Administraţiei Prezidenţiale, Parlamentului, justiţiei şi partidelor politice".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel