DECIZIE privind procesul în care PNL a dat în judecată Guvernul pe tema alegerilor locale

Curtea de Apel Bucureşti a amânat luni, pentru data de 15 aprilie, procesul în care PNL contestă Hotărârea de Guvern de organizare a alegerilor locale într-un singur tur de scrutin.

La primul termen de judecată desfăşurat luni, un consilier al Guvernului a depus o solicitare de introducere în proces a Ministerului Afacerilor Interne şi Autorităţii Electorale Permanente (AEP), pe motiv că aceste două instituţii au participat la iniţierea HG privind alegeri locale.

Instanţa a fost de acord cu cererea Guvernului, însă procesul a fost amânat pentru vineri, deoarece trebuie citată AEP.

Tot vineri se va dezbate şi o cerere a PNL de sesizare a Curţii Constituţionale cu o excepţie de neconstituţionalitate a Hotărârii de Guvern privind alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin.

Pe 3 aprilie, copreşedintele PNL Alina Gorghiu afirma că încă speră în organizarea de alegeri locale în două tururi. Potrivit acesteia, şi în cazul unei decizii cu câteva zile înainte de data alegerilor (5 iunie), acestea se pot amâna două săptămâni.

[citeste si]

'Eu nu cred că timpul ar trebui să blocheze un demers care duce la ideea de democraţie în România şi la legitimitatea primarilor. E timp suficient. Şi dacă se pronunţă cu câteva zile înainte, avem tot timpul din lume să organizăm, peste două săptămâni, după data de 5 iunie, alegeri. (...) Încă toată lumea ştie în acest moment de un tur de alegeri. Dar dacă vă uitaţi pe orice analiză sociologică făcută pe acest subiect (...), o să vedeţi că apetenţa pentru două tururi de alegeri e foarte mare. A fost una dintre solicitările celor care au protestat anul trecut după Colectiv', a precizat Gorghiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel