Decizie în procesul în care Ponta își apără doctoratul

Fostul premier Victor Ponta își apără lucrarea de doctorat în instanță. 

El cere suspendarea ordinului dat de ministrul Educaţiei de retragere a titlului. Primul termen al procesului a început cu o amânare. Curtea de Apel Bucureşti a amânat pentru data de 21 octombrie procesul. Victor Ponta a fost reprezentat de avocat, care a depus la la dosar o cerere prin care invocă un alt temei juridic pentru suspendarea actului administrativ semnat de ministrul Educaţiei. 

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au cerut amânarea procesului pentru a studia noile acte de la dosar, astfel încât instanţa a amânat dezbaterile pentru 21 octombrie. 

Avocatul lui Ponta a anunţat că va deschide un proces separat în instanţă, prin care solicită anularea ordinului ministrului Educaţiei. Noul dosar a fost deja înregistrat, joi, la Curtea de Apel Bucureşti, însă nu a primit deocamdată un termen de judecată.

Fostul premier Victor Ponta a formulat în august o plângere prealabilă pentru anularea ordinului dat de ministrul Educaţiei la 1 august prin care i s-a retras titlul de doctor pe motiv că teza nu a respectat standardele de etică a cercetării ştiinţifice şi este copiată din alte lucrări.

Baroul București va lua o decizie cu privire la excluderea lui Victor Ponta când Curtea de Apel București va lua o decizie în acest caz. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel