Decizie în CSAT despre defrișările ilegale

Președintele Klaus Iohannis a explicat ce decizii importante au fost luate în CSAT, marți. El s-a focusat pe Strategia Națională de Apărarea și problema defrișărilor ilegale și le-a trecut în revistă pe celelalte. 

Strategia Națională de Apărare, promovată către Parlament pentru aprobare. Klaus Iohannis a spus ce prevede

"Am căzut cu toții de acord că problema defrișărilor ilegale ține de securitatea națională și că se impune s-o urmărim cu atenție la cel mai înalt nivel. CSAT a decis ca Guvernul României să ia măsuri pentru schimbarea actualului cadru legislativ, astel încât să existe o legislație clară și coerentă, care să nu permită perpetuarea acestui fenomen. CSAT a hotărât ca Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor împreună cu celelalte instituții responsabile în domeniu să întreprindă măsurile necesare pentru identificarea terenurilor agricole degradate și potențial poluate care pot face obiectul împăduririlor și să stabilească măsuri complete pentru monitorizarea și controlul activităților de menajament, împădurire și exploatare a fondului forestier precum și pentru stimularea producției interne de produse finite", a spus președintele Klaus Iohannis, după ședința CSAT. 

CSAT a mai decis ca din 2016 forțele armate ale României care pot fi puse la dispoziție pentru misiuni în afara statului român. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel