Decizie în cazul piațeta Radu Beligan după ce Turcescu s-a opus

Spaţiul public situat la intersecţia bulevardelor Carol I şi Ion C. Brătianu va purta numele actorului Radu Beligan, după ce în şedinţa de luni consilierii generali au adoptat un proiect de hotărâre în acest sens.

'Se atribuie denumirea de Piaţa Radu Beligan (actor 14.12.1918 - 20.07.2016) spaţiului public situat la intersecţia bulevardului Carol I cu bulevardul Ion C. Brătianu', prevede proiectul de hotărâre.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunţa, pe 20 iulie, că va propune CGMB ca piaţa dintre cele două bulevarde să poate numele lui Radu Beligan. Ea preciza că proiectul de hotărâre va conţine un articol prin care se va abroga un alineat din HCGMB nr. 31/2003, care prevedea că numele unor oameni pot fi atribuite unor de străzi sau altor spaţii urbane după cel puţin trei ani de la moartea persoanei în cauză.

În cadrul şedinţei de luni a CGMB, reprezentantul PMP Robert Turcescu a afirmat că este necesară o perioadă de reflecţie după dispariţia unui om public. Turcescu a menţionat că este şi cazul lui Beligan, mai ales în condiţiile în care în mediul virtual există o dezbatere despre perioada de dinainte de 1989, când actorul a fost şi 'un personaj de casă al regimului comunist'. La rândul său, consilierul general Uniunii Salvaţi Bucureştiul Dumitru Dobrev a declarat, înainte de începerea şedinţei CGMB, că electoratul USB este împotriva acestui proiect de hotărâre.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel