Decizie importantă a guvernului, salutată de un lider PSD. Există, totuși, o problemă

Daniel Băluță, candidatul PSD la primăria Sector 4, a declarat la DC NEWS LIVE că salută decizia guvernului de a declara Delta Văcărești parc natural, însă există o problemă.

Daniel Băluță spune că despăgubirea celor care dețin terenuri în zonă este un aspect important și că acesta este urmptorul pas care trebuie făcut.

"Salut decizia Guvernului. Sunt extrem de fericit. Dar Guvernul mai trebuia să spună un lucru. Acolo sunt extrem de multe proprietăți. Cineva trebuie să-i despăgubească pe oamenii ăia. Prima cărămindă trebuie să înceapă cu asta.

Trebuie găsiți bani. Putem să ajungem la 300 de milioane de euro. Evident că Minsiterul Mediului, Primăria Capitalei și Sectorului 4 trebuie să dezvolte zona. Nu putem, însă, aplica pentru bani europeni până nu stabilim tipul de proprietate.

[citeste si]

De aceea, avem nevoie proiecte fezabile, de proiecte concrete și nu de minciuni. Delta Văcărești devine o prioritate o dată la 4 ani și de 26 de ani nu se întâmplă nimic. 

Hotărârea de Guvern trebuie dublată în regim de rugență de rezolvarea problemei legate de proprietate. Este un pas uriaș pe care Guvernul l-a făuct, declarând zona specială", a spus Daniel Băluță.

Guvernul României a dat avizul de înființare a Parcului Natural Văcărești.

Societatea civilă cere de patru ani Ministerului Mediului să iniţieze proiectul prin care Delta Văcăreşti să primească acest statut. Prin decizia de miercuri, Parcul Natural Văcărești va deveni cel mai mare parc natural urban din Europa.

Subiectul abordat între  minutele 33:32 - 39:24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel