Decizie grea la ÎCCJ pentru Victor Ponta

Victor Ponta și-a jucat ultima șansă în dosarul "Rovinari-Turceni". Avocații au contestat competența și legalitatea sesizării ÎCCJ. A fost ultima cale de atac înainte de începerea procesului. 

La termenul din 6 noiembrie al procesului, avocaţii care îi reprezentau pe Victor Ponta şi Dan Şova au ridicat excepţii prin care au contestat competenţa şi legalitatea sesizării ÎCCJ. A fost contestat modul în care procurorii au administrat probele la dosar și cel în care au efectuat actele de urmărire penală. Fostul premier a cerut retrimiterea rechizitoriului la DNA. 

Judecătorii au respins excepţiile şi au dispus începerea judecării pe fond a dosarului. Următorul termen a fost stabilit pentru 11 februarie.

"Respinge, ca neîntemeiate, cererile şi excepţiile invocate de inculpaţii Ciurel Laurenţiu-Dan, Graure Laurenţiu-Octavian, Şova Dan-Coman şi Ponta Victor-Viorel. Constată legalitatea sesizării Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu rechizitoriul nr. 122/P/2012 din 16 septembrie 2015 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie — Direcţia Naţională Anticorupţie — Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, privind pe inculpaţii Ciurel Laurenţiu-Dan, Cristea Dumitru, Graure Laurenţiu-Octavian, Şova Dan-Coman şi Ponta Victor-Viorel, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare", este decizia judecătorilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel