Decizie drastică după ratarea calificării la Mondialul de handbal masculin

Handbal
Handbal

Decizie drastică a antrenourului naţionalei masculine de handbal după ratarea calificării la Campionatul Mondial. 

Selecţionerul naţionalei masculine de handbal a României, spaniolul Xavier Pascual Fuertes, a încheiat pe cale amiabilă colaborarea cu Federaţia Română de Handbal, miercuri, după barajul cu Macedonia, pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2019, potrivit paginii de Facebook a FRH. 

"Mulţumesc tuturor, pentru ca m-au făcut uneori să mă simt român. Din păcate noul contract cu Barcelona nu îmi mai permite să continui pe ambele fronturi. Este o despărţire foarte dificilă pentru mine", a precizat Xavier Pascual, după meciul cu Macedonia de la Cluj-Napoca. 

"Vreau să îi mulţumesc pentru tot ce a făcut în aceşti doi ani şi în acelaşi timp să îi spun că lucrurile pe care le lasă în urmă sunt foarte valoroase şi vom ţine cont de ele în viitorul apropiat", a declarat preşedintele FRH, Alexandru Dedu. 

Tehnicianul iberic a precizat că a luat de mai mult timp decizia de a nu continua la naţionala României: De acum câteva luni am luat decizia de a renunţa la echipa naţională din diferite motive, dar cel mai important, la reînnoirea contractului cu echipa de club, FC Barcelona a pus condiţia să renunţ la această dublă funcţie, antrenor de club şi selecţioner. Această condiţie putea fi impusă de către club încă de la început şi aş dori înainte de toate să mulţumesc clubului pentru că mi-a permis să preiau Echipa Naţionala a României. Această decizie a fost cunoscută doar de cei foarte apropiaţi mie, asta pentru a nu afecta buna desfăşurare a activitaţii echipei, sau cel puţin aceasta a fost intenţia mea. 

Vreau să mulţumesc tuturor acelor pe care-i consider prietenii mei români: antrenori, conducători, arbitri, cei care lucrează la Federaţia Română de Handbal, care m-au ajutat enorm în această perioadă, cu care uneori m-am certat, exprimându-mi nemulţumirea. Vouă vă cer scuze, pentru că ştiţi că uneori sunt impulsiv în astfel de momente. Sper că nu v-am dezamagit şi să ştiţi de acum înainte, casa mea este şi casa voastră, a mai spus Xavi Pascual. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel