Decizie definitivă despre STEAGUL SECUIESC

steag secuiesc
steag secuiesc

Dan Tanasă scrie, vineri, pe blogul său, că Tribunalul Bihor a respins astăzi apelul lui Laszlo Tokes împotriva sentinței Judecătoriei Oradea. 

Prin decizia definitivă din 27 noiembrie, s-a dovedit că Laszlo Tokes a fost amendat în mod legal de Poliția Locală Oradea pentru arborarea steagului secuiesc pe clădirea în care funcționează cabinetul său parlamentar. În 26 ianuarie 2015, Judecătoria Oradea respinsese plângerea formulată de europarlamentar împotriva sancțiunii cu avertisment primită din partea Poliției Locale Oradea pentru arborarea steagului secuiesc pe clădirea cabinetului său parlamentar.

Iată decizia pe scurt a Tribunalului Bihor:

"Respinge ca nefondat apelul introdus de apelant TOKES LASZLO impotriva sentintei civile nr. 716/26.01.2015 pronuntata de Judecatoria Oradea, pe care o mentine in totalitate. Respinge cererea apelantului de obligare a paratului la plata cheltuielilor de judecata. DEFINITIVĂ. Pronuntata in sedinta publica azi 27.11.2015. Document: Hotarâre 1335/2015 27.11.2015".

Dan Tanasă scrie că sunt două concluzii clare după deciziile instanței: 

"- Steagul secuiesc este un steag publicitar iar statul său juridic este reglementat de prevederile Legii nr. 185/2013 privind amplasarea și autorizarea mijloacelor de publicitate;

- Arborarea steagului secuiesc pe clădiri particulare este ilegală". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel