EXCLUSIV  DECIZIE de impact ce trebuia luată încă din anii '90. "MARE gaură neagră"

Marţi, 11 iulie, deputatul Remus Borza a vorbit, la interviurile DC News, despre modelul polonez, declarând că „administraţia publică trebuia reformată pe model polonez încă din anii 90”.

„China e o ţară infinit mai mare decât România. Nu există termeni de comparaţie. (...) România o ţară cât o unghie faţă de China, şi ca populaţie, şi ca întindere. Administraţia publică trebuia reformată pe model polonez încă din anii 90. Vedeţi că şi Polonia e o ţară cu o sută de mii de km în plus faţă de România. În 93 au tăiat coadă la pisică. De atunci, nu au decât 1.700 de unităţi administrativ teritoriale. Noi avem 3.200 de unităţi administrativ teritoriale, mari consumatoare de resursă publică", a spus Remus Borza.

„La fel, sănătatea. Noi, în fiecare an, odată cu creşterea PIB-ului înţelegem să mai punem nişte miliarde de lei la sistemul public de sănătate. Anul ăsta, am pus 7 miliarde de lei în plus. În ultimii 15 ani, am avut alocări pe sănătate de peste 100 de miliarde de euro. Dar întreb, în ultimii 27 de ani, România a fost capabilă să construiască măcar un spital public? Nu. Deşi a înghiţit o căciulă de bani. E o mare gaură neagră", a spus, în cadrul interviului, deputatul.

[citeste si]

Răspunsul complet poate fi urmărit în filmarea de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel