Debenhams revine în România

Un cunoscut grup britanic a decis să revină în România, după ce în urmă cu un an omul de afaceri Octavian Radu a închis ultimele două magazine ale brandului şi a renunţat la franciză.

Grupul britanic Debenhams revine pe piaţa românească, iar primul magazin ar putea să fie deschis în Bucureşti Mall din Vitan, informează Mediafax.

Debenhams a închis cele 6 magazine pe care le deţinea în România, iar retailerul britanic a anunţat o pierdere contabilă de 3,8 milioane de lire sterline (4,4 milioane euro) în urma închiderii acestora, care funcţionau în franciză, precizând că francizorul local "a eşuat" în contextul condiţiilor "foarte dificile" de pe piaţă.

Omul de afaceri Octavian Radu, care deţinea în perioada de boom peste zece francize ale unor branduri internaţionale de modă, a anunţat anul trecut că renunţă la afacerile în domeniu şi închide magazinele Debenhams.

Citește și: Producător auto de TOP caută facilități pentru o fabrică în România de 300.000 de maşini pe an

Radu acuza atunci scăderea puterii de cumpărare în contextul crizei, dublarea suprafeţei mall-urilor în perioada 2008-2012 şi dezvoltarea agresivă pe piaţa românească a unor branduri competitive precum Zara şi H&M.

Ultimele magazine Debenhams din România au funcţionat în centrele comerciale Plaza România şi Bucureşti Mall.

Reţeaua Debenhams cuprinde peste 240 de magazine, în 28 ţări, şi comercializează articole şi branduri în exclusivitate, sub semnătura unor designeri internaţionali.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel