De Ziua Mondială a Sănătății: Cum ar trebui să arate un sistem sanitar mai bun

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

De Ziua Mondială a Sănătății, Federația „Solidaritatea Sanitară” (FSSR) urează tuturor lucrătorilor din sănătate „La mulți ani!” și „Un sistem sanitar mai bun!”

Cu această ocazie, Federația „Solidaritatea Sanitară” anunță demararea campaniei „Cum ar trebui să arate un sistem sanitar mai bun pentru profesioniștii din sănătate?”. Această campanie adună chipurile și vocile lucrătorilor din sănătate care înțeleg să-și exprime propriile așteptări privind schimbările necesare. Având la bază convingerea conform căreia creșterea calității vieții profesionale a lucrătorilor din sănătate determină creșterea calității serviciilor medicale, campania apără, în mod simultan, interesele lucrătorilor din sănătate și pe cele ale pacienților sistemului sanitar.

Opiniile și așteptările profesioniștilor din sănătate care s-au implicat deja în această campanie, împreună cu realitățile rostite de ei, pot fi văzute aici și pe pagina Facebook a FSSR.

Obiectivul fundamental al acestui demers îl reprezintă schițarea principalelor direcții de acțiune pentru un sistem sanitar mai bun pentru lucrătorii din sănătate, așa cum ar arăta el din perspectiva profesioniștilor din acest sector. Acțiunea reprezintă o campanie de sensibilizare a guvernanților față de problemele cu care se confruntă profesioniștii din sănătate și față de așteptările legitime ale acestora. Ea vizează totodată creșterea încrederii cetățenilor în profesioniștii din sănătate, promovând o întâlnire mediată de spațiul virtual.  

Nu trebuie să uităm faptul că mutarea atenției publice asupra războiului din Ucraina nu înseamnă că pandemia a dispărut, ci doar că alte amenințări au ocupat agenda publică.  O parte însemnată a profesioniștilor din sănătate este încă angrenată în lupta împotriva pandemiei, în timp ce ceilalți profesioniști se lupta cu consecințele acesteia. Schimbarea intereselor publice n-a modificat efectele pandemiei asupra profesioniștilor din sănătate. Dimpotrivă, consecințele negative au fost amplificate, îngreunând recuperarea capacității de muncă și, în multe cazuri, posibilitățile de supraviețuire. Oamenii mobilizați de peste doi în această luptă se trezesc expuși acum altor lipsuri și privațiuni.


Federația „Solidaritatea Sanitară” mediază această întâlnire virtuală cu problemele reale ale lucrătorilor din sănătate. Considerând faptul că profesioniștii care se află de peste doi ani în prima linie a luptei împotriva pandemiei merită ascultați, noi ne străduim să-i facem auziți. 


Aceasta este o cale de exprimare și acțiune deschisă tuturor profesioniștilor din sănătate, prin intermediul ei dorind să facem vizibile chipurile care servesc interesele sanitare ale României, ascunse de peste doi ani în spatele multiplelor măsuri de protecție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel