De ziua libertăţii, PDL trece prin Comisia de Apărare din Senat legea securităţii

preda dechider
preda dechider

Exact în data de 22 decembrie, în ziua în care românii mureau la Revoluţie pentru libertate, în Comisia de Apărare din Senat s-a dezbătut legea SRI propusă de Cezar Preda. Legea a primit aviz favorabil din partea Comisiei de Apărare şi urmează acum să meargă la Comisia Juridică, pentru ca apoi să fie votată în plenul Senatului. Legea va conferi noi drepturi agenţilor SRI care ar putea deveni organe de cercetare penală speciale.

"Este vorba despre proiectul domnului Cezar Preda, prin care se propune ca angajaţii SRI să fie numiţi ca organe penale speciale. Noi considerăm că percepţia va fi de întoarcere la vechea Securitate şi va exista un impact negativ asupra imaginii SRI. Domnul Preda a promis că va introduce un amendament prin care această capacitate de urmărire penală specială va fi strict rezervată pentru angajaţii ofiţeri ai SRI. Asta ar restrânge foarte mult efectele negative ale legii. Dar chiar şi aşa, noi considerăm că adoptarea acestei legi ar însemna o întoarcere la trecut ", a declarat Teodor Meleşcanu, preşedintele Comisiei de apărare din Senat.

Iniţiativa lui Preda vizează modificarea şi completarea unor legi privind securitatea naţională. Unul dintre articolele proiectului menţionează că ofiţeri anume desemnaţi ai SRI pot fi numiţi în calitate de organe de cercetare penală speciale, cu acordul Biroului Executiv al Consiliului Director al Serviciului şi cu avizul procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, competente să efectueze urmărirea penală în condiţiile şi pentru infracţiunile date în competenţa acestora potrivit Codului de procedură penală.

SRI apreciază iniţiativa deputatului Cezar Preda de modificare şi completare a unor legi privind securitatea naţională, a declarat recent şeful Biroului de presă al Serviciului, Sorin Sava, menţionând că noţiunea de organ de cercetare penală specială, folosită în proiect, nu este una nouă.

Citeşte şi:

SRI apreciază iniţiativa legislativă în domeniul securităţii naţionale propusă de Cezar Preda

Dinescu despre legea SRI: mă mir că securiştii îşi oficializează abia acum vechile metehne. Am căzut dintr-un rahat în alt rahat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel