EXCLUSIV  De unde să cumpărăm miel pentru masa de Paști. Vlad Macovei (Forța Fermierilor): E de calitate foarte bună, dovadă că țările arabe vor de la noi ovine să le exportăm acolo / Video

Foto Ilustrativ/Pexels Trinity Kubassek
Foto Ilustrativ/Pexels Trinity Kubassek

Vlad Macovei, președintele Asociației Forța Fermierilor, a lansat un îndemn la adresa românilor, cu privire la carnea de miel, în contextul apropierii Sărbătorilor Pascale.

'Evident că este o diferență între prețul la poarta fermei și prețul la retail, care nu mai este controlat de producătorul agricol, de fermier, ci de distribuitor, retailer etc. Crescătorii de ovine spun, în acest moment, că un preț corect al kilogramului de miel în viu este de 25 de lei. Anul trecut, cred că a fost 17-18 lei. Reiterez că vorbim despre prețul de la poarta fermei deoarece am văzut poze din supermarket cu miel care nu cred că este din România, ci din import, din Noua Zeelandă sau de unde o fi.', a declarat Vlad Macovei.

'În supermarket ne putem aștepta la un preț 40 de lei. Sfatul meu, recomandarea pe care o am față de telespectatorii noștri, în calitate de consumatori, este să încerce să cumpere miel cât mai aproape de producător, pe un lanț cât mai scurt. Să caute, evident, produs românesc. Carnea de miel românească e de calitate foarte bună, dovadă că țările arabe vor de la noi ovine să le exportăm acolo. Cred că este un argument și un îndemn să consumăm produse românești.', a spus iVlad Macovei, președintele Asociației Forța Fermierilor, la „D` ECONOMIC NEWS” de la DC News TV.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel