De sezon: Ce se întâmplă cu cadavrele taurilor care mor în coride

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Puţini ştiu ce se întâmplă când corida se închide. Vezi unde ajunge carnea taurilor omorâţi de toreadori.

Provocarea taurilor este adânc înrădăcinată în tradițiile istorice globale. Totuși, opinia publică locală se îndreaptă acum împotriva tradiției. De regulă, sezonul de luptă cu tauri în Spania rulează din aprilie până în septembrie, majoritatea orașelor mari având un eveniment pe săptămână, de obicei duminică. Cu toate acestea, există și o serie de festivaluri de tauri pe tot parcursul sezonului. Aceste festivaluri de tauri durează, de obicei, una până la două săptămâni și au lupte cu tauri aproape în fiecare zi în timpul festivalului. Cel mai faimos festival de tauri din Spania este, bineînțeles, Pamplona Running the Bulls de la festivalul San Fermin din iulie, care oferă lupte reale și tauri faimoase, dar există o mulțime de alte festivaluri de tauri din toată Spania atrage mai puțină atenție.

Mai toate showurile de coridă se termină aşa: matadorul (sau toreadorul) își înfige sabia între omoplaţii animalului. Astfel, inima taurului este instant străpunsă şi, evident, acesta moare. Apoi, o echipă cu catâri sau cai trage animalul mort în afara ringului. În rarele ocazii în care taurul dă dovadă de o îndemânare excepțională, animalul este „iertat” și, în loc să fie ucis, primește dreptul de a-și trăi restul vieții la ferma unde a fost crescut. Cu toate acestea, adevărul este că majoritatea acestor animale își pierd viața în acest tip de eveniment, informează Incredibilia

Apare, însă, întrebarea:

Ce se întâmplă cu taurul mort, după spectacol?

În cele mai multe cazuri, taurul mort este de obicei dus la un abator, unde este tranșat, iar carnea este apoi pusă în comerț. Cel care explică acest lucru este Martin DeSuisse, fondatorul organizației non-profit Aficionados Internacional, care încearcă să explice publicului vorbitor de limbă engleză problemele legate de luptele cu tauri din Spania. Într-un interviu acordat LiveScience, DeSuisse clarifică faptul că o mare parte din carnea acestor animale este vândută pentru consumul uman la scurt timp după ce este tratată. De remarcat că în trecut carnea de taur era folosită ca hrană pentru câini, dar în zilele noastre este redescoperită ca „delicatesă organică” în multe locuri. Adevărul este că taurii cresc cu furaje de cea mai bună calitate și cu foarte puțină intervenție umană, ceea ce face ca, într-adevăr, carnea lor să fie cât se poate de „curată”. Animalele folosite în luptele cu tauri sunt crescute în ferme specializate. La începutul vieții lor, crescătorul stabilește ce tauri vor lupta, care vor fi selectați doar în scopuri de reproducere și care vor fi sacrificați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel