De la locul 29 la 778: Adrian Severin, coleg de „bancă” cu Becali și Vadim în PE, în fundul „clasei”, în zona eurodeputaților neafiliați

Eurodeputatul român Adrian Severin, exclus miercuri din Grupul Alianţa Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European (S&D), va ocupa în sala de plen locul cu nr. 778, în zona eurodeputaţilor neafiliaţi, între eurodeputaţii George Becali şi Corneliu Vadim Tudor, potrivit unor surse din PE.

În perioada în care a fost membru şi vicepreşedinte ale Grupului S&D, Adrian Severin a ocupat numărul 29, aflat în primele rânduri din hemiciclul legislativului european, informează Agerpres. Este de aşteptat ca Adrian Severin să ocupe noul loc chiar în următoarea minisesiune plenară a PE, care începe miercuri, la ora 16,00, ora României.

Membrii grupului Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European (S&D) au aprobat miercuri, în unanimitate, excluderea eurodeputatului român Adrian Severin din acest grup europarlamentar, în urma implicării sale în scandalul legat de reporterii britanici de la 'The Sunday Times', care au pretins că sunt lobby-işti şi care le-au propus mai multor membri ai PE plata anumitor sume de bani în schimbul promovării unor amendamente legislative. Grupul S&D rămâne astfel cu 185 de eurodeputaţi, fiind al doilea grup ca mărime din PE, după grupul popularilor europeni (PPE). Biroul grupului S&D i-a cerut marţi eurodeputatului român Adrian Severin să demisioneze din funcţia de membru al PE, după ce luni seară europarlamentarul român declarase că le va trimite în cursul serii de luni sau marţi dimineaţa o scrisoare membrilor grupului său prin care îşi anunţa retragerea din funcţiile deţinute în S&D până la finalizarea investigaţiei privind acuzaţiile din 'The Sunday Times'.

Reporterii britanici de la 'The Sunday Times' au propus unui număr de 60 de membri ai Parlamentului European să le plătească până la 100.000 de euro pe an în schimbul unor amendamente a căror adoptare ar fi fost susţinută şi promovată de respectivii deputaţi. Trei dintre aleşi ar fi acceptat - Adrian Severin, Zoran Thaler şi Ernst Strasser. Potrivit unor surse europarlamentare, încă doi eurodeputaţi ar fi acceptat oferta falşilor lobby-işti, dar numele lor nu se cunosc deocamdată. Zoran Thaler şi Ernst Strasser şi-au anunţat demisia din funcţia de eurodeputat iar Adrian Severin a anunţat că nu va renunţa la mandatul de membru al PE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel