De la ce vârstă ai nevoie de produse anti-îmbătrânire. Un dermatolog dezvăluie secretul

Vârsta la care este recomandată începerea folosirii de produse anti-îmbătrânire este încă un subiect controversat. Părerile sunt împărțite, iar mituri cum ar fi că folosirea lor prea devreme va avea un efect opus fac ca situația să fie și mai neclară.

Conform dermatologilor, produsele anti-îmbătrânire nu reprezintă o parte esențială a rutinei de îngrijire a tenului la 20 de ani sau mai devreme, însă pentru a păstra strălucirea și vitalitatea pielii pe termen lung, aceasta este vârsta la care trebuie acordată o atenție deosebită stilului de viață și obiceiurilor care pot fi dăunătoare.

Dr. Laurențiu Vlădău, specialist dermatolog la Hebra Dermatologie, a explicat când este recomandată includerea produselor anti-îmbătrânire în rutina de îngrijire a tenului și dacă, într-adevăr, folosirea lor mult prea devreme poate avea efecte nedorite asupra pielii.

Ce trebuie să faci la 20-30 de ani pentru frumusețea pielii?

Studiile efectuate în domeniu au concluzionat în unanimitate că cele mai importante lucruri pe care o persoană le poate face între 20 și 30 de ani pentru sănătatea și frumusețea tenului sunt: hidratarea, evitarea fumatului și purtarea de protecție solară pe tot parcursul anului.

„Cel mai important lucru pe care persoanele tinere îl pot face pentru a întârzia apariția primelor semne de îmbătrânire este utilizarea produselor de protecție solară cu spectru larg SPF 30 sau mai mare în orice perioadă a anului, precum și evitarea fumatului. Studiile arată că acest obicei nociv scade capacitatea organismului de a produce colagen și, de asemenea, favorizează apariția prematură a ridurilor. Un alt pas important pentru a păstra pielea tânără cât mai mult timp este și hidratarea cu ajutorul unor produse de înaltă calitate, potrivite tipului de ten pe care îl avem”, explică specialistul dermatolog.

Când e „prea devreme” pentru produse anti-îmbătrânire?

„La toate acestea se adaugă și procesul natural de îmbătrânire, în urma căruia pielea își pierde colagenul și elastina. Produsele anti-îmbătrânire pot ajuta la încetinirea tuturor acestor efecte nedorite, precum și la inversarea lor”, adaugă dr. Laurențiu Vlădău.

Pentru a-i oferi tenului o îngrijire corectă este foarte important ca alegerea produselor de îngrijire să fie făcută în funcție de vârstă. Produsele anti-îmbătrânire, în special cele cu antioxidanți, pot fi utilizate încă de la 20 de ani, având un efect extrem de benefic asupra aspectului tenului, mai ales dacă sunt folosite în combinație cu un stil de viață sănătos.

Între 25 și 35 de ani, primele semne ale îmbătrânirii pot fi prevenite prin hidratare, limitarea stresului și stimularea producției de colagen. Nu trebuie uitată nici protecția solară, necesară pentru a preveni apariția petelor pigmentare – care pot apărea în special în timpul sarcinii.

Ingrediente active anti-îmbătrânire

„La această vârstă pot fi introduse în rutina de îngrijire a pielii ingredientele active anti-îmbătrânire, dintre care retinolul este o opțiune populară deoarece este în esență vitamina A pură, cunoscută atât datorită efectelor benefice pentru pielea predispusă la acnee, cât și ca soluție puternică împotriva îmbătrânirii. Este recomandat, însă, ca alegerea unui produs care conține astfel de ingrediente să fie făcută alături de medicul dermatolog”, atenționează dr. Vlădău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel