De ce vrea Udrea ca EBa să candideze pe lista PMP la europarlamentare

Elena Udrea a precizat luni, la RFI, motivul pentru care își dorește ca mezina președintelui Traian Băsescu, europarlamentarul Elena Băsescu, să candideze la alegerile pentru Parlamentul European din partea PMP, nu ca independentă.

"Noi vom închide listele la ora 13. Eu am văzut discuţiile care s-au generat în jurul candidaturii Elenei Băsescu şi îmi par pe alocuri extrem de ipocrite. Sunt oameni care se prefac a fi îngrijoraţi de soarta Mişcării Populare, ca şi când ar fi şi votanţii Mişcării Populare. În realitate, oamenii aceştia se prefac a nu vedea lipsa de principii a altor partide, atunci când s-au întocmit listele, se prefac a nu vedea faptul că toţi reformiştii, care au candidat pe platforma aceasta a reformiştilor din Partidul Democrat Liberal sunt acum la Partidul Mişcarea Populară şi sunt candidaţi pe locuri eligibile la Mişcarea Populară se încurcă şi critică deja Mişcarea Populară pentru o eventuală candidatură a Elenei Băsescu", a declarat Elena Udrea.

Potrivit fostului ministru al Dezvoltării în guvernul PDL, în prezent membru al PMP, Elena Băsescu ar trebui să conștientizeze că electoratul președintelui Băsescu nu trebuie divizat.  

"Elena Băsescu are deja cele 100 de mii de semnături, pentru a candida independent. Noi la ora 13 vom închide aceste liste şi le vom depune la ora 17. Se va lua o decizie şi Elena este cea care va decide dacă va veni să candideze pe listele Mişcării Populare sau va merge independent. Noi ştim că Elena Băsescu va lua dacă va merge independent şi din electoratul Mişcării Populare, ceea ce desigur noi nu ne dorim. Noi ne dorim ca ea să candideze pe listele Mişcării, tocmai pentru că împărţim un electorat care este al preşedintelui şi noi nu ne permitem să pierdem în acest moment, nu ştiu, unul-două procente, ceea ce pentru noi ar fi foarte important, ar face diferenţa, poate, de la o cifră la două cifre", a mai spus Elena Udrea.

Elena Băsescu a părăsit tabăra democrat-liberalilor. Demisia Elenei Băsescu a fost depusă la sediul central al PDL de către un consilier de-ai acesteia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel