De ce vrea UDMR alegeri anticipate

kelemen hunor deschidere
kelemen hunor deschidere

UDMR a fost singurul partid care, imediat după trecerea moţiunii, a propus alegeri  anticipate. USL şi PDL nici nu au luat în considerare o astfel de variantă, dar în timp ce la Bucureşti  toată lumea era preocupată de soarta Guvernului, Laszlo Tokes a pornit o campanie agresivă canalizată în special spre UDMR. Liderii Uniunii  au luat în calcul această ameninţare electorală şi consideră că alegerile anticipate ar salva procentele pe care Laszlo Tokes le-ar putea atrage din rândul maghiarilor nemulţumiţi. 

Mesajele lansate de Laszlo Tokes la Oradea au trecut neobservate, pentru că toată lumea se concentra pe moţiunea de cenzură. Liderul PPMT a criticat UDMR pentru că nu a reuşit să câştige niciodată Oradea, în condiţiile în care populaţia este predominant maghiară.

"Toate acestea nu sunt decât rezultatele vechii politici – străină de naţiune, avidă de profit şi exclusivistă. Orădenii nu au putut să fie mândri de conducătorii lor maghiari, motiv pentru care se simt mai puţin maghiari. Sunt sătui de politicienii maghiari corupţi, de măsuri luate de ochii lumii, cu cocarda în piept şi nu doresc drepturi de „limbă maternă” care se rezumă la traducerea străzii „Lacul Roşu” în „Piros tó” sau la denumirea unei ulicioare – „Sfântu Ladislau”.", a spus Tokes.

Alegerile anticipate ar fi fost un avantaj pentru UDMR pentru că nu i-ar fi lăsat timp lui Tokes să îşi implementeze mesajul. Liderii Uniunii ar fi profitat de picarea Guvernului şi ar fi venit cu un discurs naţionalist prin care ar fi explicat maghiarilor că au făcut totul pentru a le oferi învăţamânt în maghiară, dar s-au opus cei de la Bucureşti, însă lupta trebuie să continue.

Un astfel de mesaj încearcă şi Tokes să lanseze în rândul maghiarilor. "Vrem locuri de muncă, vrem să muncim, vrem să trăim – ne dorim un viitor maghiar în oraşul Sfântului Ladislau, al Regelui Matia şi al Sfântului Gheorghe. Aceasta e speranţa noastră, asta construim.

Credem în Ardeal, credem în Ţinutul Secuiesc şi credem în Partium!", este mesajul lui Tokes.

.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel