De Ce vinde Boeing avioane Airbus cumpărate din China

images
images

Boeing a dat lovitura pe piața din China, unde a reușit să plaseze 20 de aeronave model 777, într-o tranzacție de 6 miliarde de dolari, anunță Reuters. Compania China Eastern Airlines este a treia ca mărime pe piața locală și a operat o flotă Airbus, la care vrea să renunțe din cauza costurilor mai mari cu combustibilul și întreținerea. Boeing a acceptat să preia jumătate din avioanele A340 deja achiziționate de China Eastern Airlines și speră să le poată vinde pe piața second hand.

În industria aero se obișnuiește ca marii producători să preia modele mai vechi și să le revândă, pentru a permite clienților achiziția unor modele mai noi. Este neobișnuit ca Boeing să preia avioane europene, apărând deja glume potrivit cărora firma americană va ajunge să vândă mai multe Airbus-uri decât compania mamă.

Încercarea Airbus de a prelua flota de avioane A340 de la China Eastern și a le schimba cu modelul 15A330 a fost întârziată de dispute legate de emisii, cu Comisia Europeană.Boeing a profitat de astfel de întârzieri, atacând flota Airbus în Kuwait, Singapore și Algeria, unde a reușit să-și înlocuiască rivalul, în afaceri derulate în ultimii 15 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel