De Ce UNPR nu va vota pentru suspendarea lui Băsescu

Parlamentarii progresiști nu vor vota solicitarea USL de suspendare din funcție a președintelui Traian Băsescu, deoarece sunt împotriva oricărei acțiuni care ar putea produce instabilitate în România, a declarat, joi seară, pentru Mediafax, vicepreşedintele UNPR Lavinia Şandru.

"Suntem împotriva suspendării preşedintelui pentru că asta nu înseamnă stabilitate. Noi suntem pentru stabilitate, noi ne-am înfiinţat pentru stabilitate şi suntem împotriva oricărei acţiuni care ar putea să producă instabilitate în România, inclusiv împotriva suspendării preşedintelui", a susţinut Lavinia Şandru, precizând că exprimă poziția partidului, inclusiv poziția parlamentarilor UNPR.

Întrebată dacă această poziţie a fost convenită inclusiv de către liderul UNPR, Gabriel Oprea, Lavinia Șandru a răspuns: "Este poziţia partidului, sunt vicepreşedinte al partidului şi nu vorbesc în numele meu şi nici în numele meu ca parlamentar, că nu-s parlamentar", a precizat Şandru, scrie Realitatea TV.

Ea a menţionat că această poziţie ar fi inclusiv a parlamentarilor UNPR, chiar dacă nu i se va pune nimănui "pistolul la tâmplă", întrucât Constituţia spune că orice mandat imperativ e nul.

În schimb, deputatului UNPR Eugen Nicolicea, a precizat tot joi, pentru NewsIn că grupul din care face parte va aşteapta avizul Curţii Constituţionale pentru a lua o decizie în privinţa votului pe care îl vor da vineri în privinţa suspendarii preşedintelui Traian Băsescu.

„Nu am luat nicio decizie la grup. Nu se poate da un vot fără avizul Curţii Constituţionale. Trebuie să îţi formezi o opinie şi nu se poate fără a vedea avizul”, a declarat deputatul progresist.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel