De ce unii oameni nu se îngrașă chiar dacă mănâncă foarte mult

foto: Freepik
foto: Freepik

E imposibil să nu ai în jur pe unul dintre aceia care mănâncă pe săturate și nu pune un kilogram în plus! Iată care-ar fi explicația!

Există mai mulți factori care pot influența modul în care o persoană reacționează la alimente și, în consecință, cum gestionează greutatea corporală. Iată câteva motive posibile pentru care unele persoane nu se îngrașă chiar dacă mănâncă foarte mult, potrivit Times of India:

Arderi rapide: Unii oameni au un metabolism mai rapid, ceea ce înseamnă că ard calorii mai eficient decât alții. Metabolismul poate fi influențat de factori genetici, vârstă, sex și nivelul de activitate fizică.

Factor genetic: Factorii genetici pot juca un rol important în metabolismul și distribuția grăsimii corporale. Unele persoane au o predispoziție genetică să fie mai slabe sau să aibă o capacitate mai mare de a arde grăsimi.

Obiceiuri alimentare și stil de viață: Chiar dacă o persoană mănâncă mult, tipul de alimente consumate și modul în care sunt pregătite pot afecta absorbția de calorii și capacitatea organismului de a gestiona greutatea.

Activitatea fizică regulată: Persoanele care sunt mai active fizic au tendința de a arde mai multe calorii și pot să își mențină o greutate sănătoasă sau să slăbească, chiar dacă, în mod normal, consumă cantități mai mari de alimente.

Răspunsul hormonal: Hormonii pot influența felul în care organismul gestionează energia. De exemplu, anumite condiții medicale sau nivelurile hormonale pot determina organismul să ardă calorii mai eficient sau să stocheze grăsimi într-un mod mai controlat.

Sensibilitatea la insulină: Sensibilitatea la insulină este o altă variabilă importantă. Persoanele care sunt mai sensibile la insulină pot procesa glucoza (zahărul din sânge) mai eficient, ceea ce poate afecta modul în care organismul stochează sau utilizează grăsimile.

Este important să reținem că fiecare organism este unic, iar mai mulți factori pot interacționa pentru a determina modul în care cineva răspunde la hrană și cum își gestionează greutatea, spun specialiștii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel