De ce te linge pisica. Trei motive pentru care face acest lucru

De ce te linge pisica. Trei motive pentru care face acest lucru / Foto: Pixabay, de Tú Nguyễn
De ce te linge pisica. Trei motive pentru care face acest lucru / Foto: Pixabay, de Tú Nguyễn

Află în articol de ce pisica ta te linge.

Probabil ai observat și tu că de multe ori atunci când îți mângâi pisica aceasta începe să te lingă. Te-ai întrebat vreodată de face acest lucru? Ei bine, există trei motive pentru care felina ta face asta. Principalul motiv este că pisica vrea astfel să îți arate afecțiunea ei, scrie zooplus.ro. Pisicii tale îi place de tine și îi face plăcere să stea cu tine, iar așa încearcă să îți răspundă la iubirea și grija pe care i-o oferi.

Afecțiunea merge mână în mână cu următorul motiv pentru folosirea limbii. Pentru că îi place mult de tine, pisica vrea să te marcheze corespunzător: "această persoană e a mea!". Prin urmare, pisica te poate linge pentru a-și marca astfel teritoriul.

Dacă afară este foarte cald și pisica ta te linge, este foarte posibil să îi placă gustul transpirației tale. Aroma ușor sărată este interesantă pentru multe animale. Dacă ai mâncat ceva bun înainte, e foarte posibil și ca pisica să simtă mirosul pe mâna ta. Nu e de mirare că face asta.

De ce pisica ta te așteaptă lângă ușă atunci când vii acasă

Probabil ai observat și tu că aproape mereu atunci când te întorci acasă îți găsești pisica lângă ușă, așteptându-te. Te-ai întrebat vreodată de ce face acest lucru și ce vrea, de fapt, să-ți transmită? 

În primul rând, prezența felinei la ușă denotă faptul că ne-a auzit, ceea ce nu este deloc surprinzător, având în vedere finețea simțurilor pisicești. Este foarte probabil să recunoască zgomotul mașinii, al vocii, al mersului. Mai mult, pisica percepe bine scurgerea timpului, deci ceasul biologic i s-a reglat la ora la care de regulă trebuie să veniți acasă. Astfel, ea deja știe când trebuie să ajungi, asta dacă vii mereu aproximativ la aceeași oră de la serviciu, scrie Realitatea.net.

Dacă ești singura persoană din casă, este evident că animalul caută afecțiunea ta și un soi de sprijin, dar și atenția pe care știe că tu i-o oferi atunci când ești lângă ea. Este absolut normal să oferi această porție de dragoste atunci ajungi acasă, iar pisica ta știe asta. Pisica poate avea și altceva în minte, cum ar fi mâncarea. A fost cuminte toată ziua și abia așteaptă să i se ofere delicios. Vezi mai mult AICI.

Vorbeşte-i pisicii ca unui bebeluş şi vei avea toată atenţia ei

Pisicile sunt mult mai receptive dacă stăpânii le vorbesc ca unor bebeluși și ignoră comenzile când aceștia folosesc tonul obișnuit, este concluzia unui studiu recent citat de The Guardian. Majoritatea oamenilor adoptă automat un ton blând atunci când vorbesc cu animalele sau cu copiii.

Deși cercetările anterioare au sugerat că acest tip de comunicare ar atrage atenția câinilor, nu se știa despre care ar fi reacția pisicilor când li se vorbește astfel. Pentru a investiga, Charlotte de Mouzon și colegii de la Universitatea Paris Nanterre au analizat reacțiile a 16 pisici la auzul unor propoziţii preînregistrate, ce au fost rostite de stăpânii lor sau de străini. Cercetătorii au observat că pisicile nu au reacționat când un străin le-a strigat numele, însă când proprietarul lor a făcut-o, 10 dintre cele 16 pisici au manifestat schimbări care sugerează o atenție sporită. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel