EXCLUSIV  De ce Sorin Cîmpeanu a părăsit sala ședinței ALDE. "S-a dorit cu orice preț acest lucru"

Deputatul ALDE Sorin Cîmpeanu a fost printre politicienii care au părăsit sala în care se desfășura Delegația Permanentă a partidului.

Contactat de DC News, fostul ministru a explicat de ce a făcut acest lucru.

"Am părăsit sala pentru că s-a dorit cu orice preț organizarea unui congres, în opinia noastră, în afara limitelor statutului. Toată lumea dorește organizarea unui congres, toată lumea este de acord că trebuie să existe o conducere unică în ALDE, însă acest lucru trebuie să se deruleze conform prevederilor statutului, conform cu Legea partidelor politice", ne-a declarat Sorin Cîmpeanu.

"Este normal să se dorească un proces structurat de luare a deciziilor în care să se respecte principiul reprezentativității și să fie ascultate vocile desemnate pentru a exprima puncte de vedere conform statului și iarăși revin la modul de organizare despre care vă vorbeam: cu alegeri de jos în sus și nu invers", a mai spus fostul ministru.

[citeste si]

În cadrul ședinței, vicepreşedintele ALDE, Andrei Gerea, a propus excluderea lui Daniel Constantin din ALDE. Vizavi de acest subiect, deputatul ne-a zis: "Este un partid viu. Există dreptul la liberă exprimare, dar ați observat că și parlamentarii, și cei care au o altă viziune asupra modului organizării congresului, nu asupra oportunității congresului, ci asupra modului de organizare, în special data, au declarat că susțin Guvernul Grindeanu indiferent de problemele interne pe care nu le negăm, probleme care însă sper să fie rezolvate".

Întrebat despre scenariile care se vehiculează în privința ALDE, adică despre o posibilă rupere, Sorin Cîmpeanu a spus: "Nu putem vorbi despre o rupere în ALDE atât timp cât am declarat că susținem Guvernul Grindeanu și coaliția majoritară".

Congres ALDE, 21 aprilie

Co-președintele ALDE Daniel Constantin a părăsit lucrările Delegației Permanente ALDE, însoțit de un grup de membri ai formațiunii, și denunță reuniunea ca fiind nestatutară.

Daniel Constantin a declarat: "Am ieșit astăzi din Delegația permanentă pentru că am constatat că se încalcă statutul în mod constant. Se dorește cu orice preț convocarea congresului (...) să se stingă eventualele nemulțumiri, crezând că asta va fi o soluție. Nu va fi o soluție. (...) Suntem într-o situație pe care nu ne-am dorit-o. ALDE s-a format acum doi ani de zile, ca o înțelegere verbală și nescrisă între mine și Călin Popescu-Tăriceanu. De doi ani de zile și până acum am fost în situația în care ne-am respectat toate angajamentele și toate promisiunile. (...) Din păcate, încerc de câteva săptămâni de zile să am discuții constructive cu cei care au format fostul Partid Liberal Reformator, în frunte cu Călin Popescu-Tăriceanu. Aceste discuții constructive n-au ajuns la un punct comun".

Ulterior, Călin Popescu-Tăriceanu a anunțat că delegația permanentă a ALDE a decis convocarea Congresului partidului în 21 aprilie, la Palatul Parlamentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel