De ce să pui mereu un măr în locul în care ții pâinea

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Iată de ce e bine să ţii mereu şi un măr în punga în care păstrezi pâinea.

Pentru a îi păstra prospețimea și a o face să se mențină moale de pe o zi pe alta, gospodinele se folosesc de mai multe trucuri. În primul rând, pâinea trebuie depozitată într-un loc aerisit și în niciun caz sigilată în pungi din plastic. Depozitarea pâinii în plastic, mai ales atunci când este caldă, favorizează apariția aburului, menține umezeala și astfel se crează un mediu excelent pentru dezvoltarea mucegaiului.

Pâinea își va menține prospețimea mai mult timp dacă așezați lângă ea o bucată de măr sau un cartof tăiat. Pe măsură ce mărul și cartofii se usucă, pâinea își va păstra umiditatea și aroma, potrivit Rador. Un alt truc folosit în panificație este legat de sare. Sarea este un absorbant puternic. Așezată lângă pâine în dulap, sarea elimină excesul de umiditate și omoară germenii.

De ce să nu ţii pâinea în frigider

În general, atunci când cumpărăm pâine, pe lângă sortimentul preferat, alegem produsele în funcție de prospețimea lor sau de termenul de valabilitate. Totuși, în încercarea de-a savura produsul cât mai multe zile, unele persoane aleg să pună pâinea la frigider, fără să știe ce se întâmplă, de fapt.

Specialiștii explică faptul că acest obicei nu ajută la păstrarea prospețimii, ba chiar are și un efect negativ. Atunci când pâinea este băgată în frigider, moleculele de amidon din aceasta se recristalizează rapid în prezența temperaturilor mai scăzute și acest lucru grăbește practic uscarea sau mucegăirea.

România are cel mai mare consum individual de pâine din UE, dar și cel mai mic preț pe acest produs, fiind cu 47% mai ieftin față de media europeană, potrivit datelor Eurostat. Pâinea albă este preferata românilor, fiind consumată zilnic de 38% dintre români.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel