De ce să nu ții un ficus în casă. Îți poate face mult rău!

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com

Tu știi de ce nu este indicat să ţii un ficus în casă? Iată explicațiile...

Ficusul este una dintre cele mai populare flori de interior. Dar se dovedeşte că nu este atât de inofensiv, atât din punct de vedere al ştiinţei, cât şi conform ezoterismului. Această floare este considerată nepretenţioasă, aşadar multe gospodine găsesc un loc pe pervaz pentru ea. De ce nu ar trebui să aveţi un ficus în casă? Oamenii de ştiinţă au studiat atent ficusul şi au ajuns la concluzia că sucul său alb este otrăvitor pentru oameni. Rezultatele studiului lor sunt publicate pe sciencedirect.com.

Dacă un copil mic sau un animal mănâncă o frunză din floare, va provoca otrăvire. Dacă sucul acestei plante ajunge pe piele, va provoca o arsură, iar în unele cazuri, poate chiar lăsa o cicatrice, scrie Rador, citând actualno.com. Dar oamenii de ştiinţă au mai descoperit şi că ficusul absoarbe substanţe nocive: benzen, formaldehidă, fenol. Această floare se numără printre cele mai bune filtre de aer în casă.

Ce spun credinţele populare despre ficus? De asemenea, opinia ezoteriştilor despre ficus nu este unanimă. Dacă vorbim despre o caracteristică pozitivă, atunci planta atrage prosperitatea în casă şi contribuie la creşterea familiei. Ficusul este un simbol al bunăstării şi al energiei pozitive. Cu toate acestea, strămoşii noştri credeau că această plantă distruge pacea în casă, aduce nenorociri şi alte probleme.

Plantele care purifică cel mai bine aerul din apartament

Spathiphyllum, numit si crinul păcii, poate fi numit o fabrică de oxigen. Tolerează perfect atât lumina difuză strălucitoare, cât și umbra ușoară. Răspunde normal la curenți și la udare abundentă.

Chlorophytum sau “valul miresei” este considerat un filtru de aer de origine naturală. Prinde perfect rădăcini și crește chiar dacă este neglijat. Îi place lumina.

Pentru a lupta împotriva bacteriilor, plantează mirt. Această plantă are nevoie de lumină puternică și udare abundentă. Vara, necesită mai multă atenție, dar în general este considerată o plantă nepretențioasă. În plus, înflorește frumos și miroase bine.

Chiar dacă nu vei obține o recoltă de lămâi sau alte citrice, asigură-te că vei avea în casă un arbust. Are nevoie de iluminare bună și udare periodică. Planta va proteja casa de bacteriile care cauzează boli.

În al treilea rând, plantează eucalipt. Este pretențios la temperatură și udare, dar va fi dificil să supraestimați beneficiile sale în timpul virozelor și a gripei.Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel