De ce să nu-i dai fresh de portocale copilului tău. Dr. Mihail Pautov: E cazul să vă opriți! Este ca și cum ai sări cu parașuta fără să ai o parașută

De ce să nu-i dai fresh de portocale copilului tău. Dr. Mihail Pautov: E cazul să vă opriți! Este ca și cum ai sări cu parașuta fără să ai o parașută / Foto: Pixabay, de Steve Buissinne
De ce să nu-i dai fresh de portocale copilului tău. Dr. Mihail Pautov: E cazul să vă opriți! Este ca și cum ai sări cu parașuta fără să ai o parașută / Foto: Pixabay, de Steve Buissinne

Medicul Mihail Pautov susține că fresh-ul de portocale nu este bun pentru copii.

Medicul Mihail Pautov nu le recomandă părinților să le dea fresh de portocale copiilor. Acesta susține că deși mulți cred că această băutură este una sănătoasă, de fapt, poate fi chiar dăunătoare pentru sănătate.

"Aș vrea să previn toți părinții care dau fresh de portocale copiilor lor din rațiuni de sănătate, cred că e cazul să vă opriți! Să scoți conținutul din portocală, să separi sucul de tot restul de fibre, este ca și cum ai sări cu parașuta fără să ai o parașută în spate pentru că sucul care rezultă are o concentrație de 10% de zahăr. Este aceeași concentrație pe care o au Cola, Fanta, Sprite sau alte sucuri din comerț. Practic la fiecare 100 de ml de suc de portocale avem 10 grame de zahăr. Concret, fresh-ul de portocale este efectiv Fanta cu puțină vitamina C. Și nu spun neapărat că nu este bun, ci depinde la ce este bun. Dacă copilul acela trebuie să alerge într-un maraton sau să înoate 80 de bazine, poți să îi dai acel fresh de portocale pentru că îl va consuma. 

Altfel, un copil care are o activitate normală și care bea un pahar de fresh de portocale va avea o creștere mare de glicemie, o creștere mare de insulină și ceea ce faci este efectiv să-i distrugi sănătatea de mic, iar ulterior tot acest zahăr se transformă în grăsime și se depozitează sub formă de trigliceride în celulele copilului.", a spus Mihail Pautov.

Câte cafele putem să bem pe zi? Dr. Mihail Pautov: Atenție! Numărul care deja ne alarmează

Cafeaua este nelipsită din viața multora, dar puțini dintre noi știu câte cești de cafea este bine să bem zilnic și când această băutură poate deveni periculoasă pentru sănătatea noastră. Medicul Mihail Pautov spune că, potrivit studiilor de specialitate, sunt indicate maxim 5 cafele pe zi.

"Cafeaua este băutura cu cei mai mulți antioxidanți din lumea asta. Câte cafele putem să bem pe zi? Un studiu spune că dacă bem 3 cafele pe zi, e un studiu făcut pe 300 de mii de oameni, scad mortalitatea din orice cauză cu 17%. (...) Studiile spun că putem bea în fiecare zi până la 5 cafele, și două e bine. Până la 5 cafele pe zi ne aduc foarte multe beneficii. Un alt studiu spune că dacă mergem spre 6 cafele pe zi. Atenție! Șase e numărul care deja ne alarmează. În momentul în care bem 6 cafele în fiecare zi ne crește riscul de a face boli cardiovasculare cu până la 23%.", a spus Mihail Pautov.

Sarcina este o perioadă plină de provocări unice pentru sănătate, care pun accent pe dieta și stilul de viață sănătos. Medicii încă lucrează pentru a înțelege ce este sigur să mănânci și să bei în timpul sarcinii și ce ar putea dăuna copilului în curs de dezvoltare.

Un nou studiu sugerează că un consum moderat de cafea în timpul sarcinii probabil nu contribuie la rezultate slabe ale sarcinii, cum ar fi avorturile spontane sau nașterile premature, scrie Medical News Today. Cercetarea a analizat care este impactul cofeinei în timpul sarcinii. De-a lungul timpului mulți experți s-au întrebat cât de multă cofeină este sigur de consumat în timpul sarcinii, cafeaua fiind cea mai comună sursă de cofeină. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel